Ingrasamant cu coji de banane si amidon pentru ardei

 Majoritatea plantelor au nevoie de o anumită cantitate din acești trei macronutrienți de top: azot, fosfor și potasiu. Deși există TINE de moduri diferite de a aduce azot în grădina ta de legume , există mai puține pentru a crește potasiul. Cojile de banane pot ajuta în acest sens, iar îngrășământul din coajă de banane este atât de ușor de făcut.Potasiul ajută plantele să miște apa și nutrienții între celule. Întărește tulpinile plantelor tale și le protejează de boli. Este folosit pentru a ajuta procesul de înflorire și se crede că poate îmbunătăți calitatea fructelor plantelor tale.


Cu 42% potasiu, cojile de banană sunt o sursă fantastică. Sunt una dintre cele mai ridicate surse de potasiu organic și sunt mai mari în potasiu decât chiar și cenușa de lemn. Nu conțin azot, ceea ce face ca utilizarea acestui îngrășământ pentru roșii și ardei să fie o alegere perfectă, deoarece ambele au un necesar scăzut de azot.


Cojile de banane conțin și calciu, care ajută plantele să preia mai mult azot, de care au nevoie unele plante iubitoare de potasiu. Conțin și mangan, care ajută la fotosinteză; sodiu, care ajută la mișcarea apei între celule; și magneziu și sulf, ambele fiind utile în formarea clorofilei.


NOTĂ: Cojile de banană pot fi îngropate întregi în apropierea plantelor iubitoare de potasiu, dacă nu va exista nicio problemă cu creaturile să le dezgroape. Cu toate acestea, ori de câte ori există ceva de stricat în grădină, azotul este epuizat. Dacă plantele tale au deja o sursă bună de azot, atunci nu este nicio problemă să îngropați coaja de banană.


UTILIZAȚI BANANE ORGANICE PENTRU ÎNGRĂȘĂMÂNTUL CU COAJĂ DE BANANĂ

Cel mai bun pariu pentru a evita toxinele va fi să folosești coji de banane organice. Potrivit unui articol de pe site-ul web al grupului de lucru pentru mediu , metodele de cultivare a bananelor sunt destul de pline de pesticide.


Motivul pentru acest lucru este că bananele sunt cultivate în monocultură, ceea ce înseamnă că doar atât cresc și o fac din nou și din nou pe același teren.


Acest lucru creează o situație în care plantele de banane sunt destul de vulnerabile la dăunători și boli, prin urmare, este nevoie de a folosi o mulțime de pesticide. Acesta este motivul pentru care cărțile de grădinărit recomandă rotația culturilor în grădina dvs.

Mai multe, in videoclipul me mai jos :

Comentarii