O reteta delicioasa si traditionala de prepare a slaninei.
Avem nevoie de o oala incapatoare, in care punem moare de varza si bucatile de slanina. Cu cat este mai multa slanina, cu ata punem mai multa moare. Zeama de varza trebuie sa acopere cu doua degete bucatile de slanina.
Punem langa slanina o capatana de usturoi curatata si taiata bucatele mici, 4-5 frunze de dafin, o lingura de piper boabe si o lingura de sare, daca slanina nu a fost tinuta la saramura. daca folositi slanina afumata, nu se mai pune sare.
Se pune la fiert, la foc mic, 20 de minute. Intre timp se mai curata o capatana de usturoi si se da prin presa de usturoi. Se adauga putin ulei si se amesteca bine pana obtinem o pasta omogena.
Se scoate slanina si se unge cu pasta de usturoi. Se adauga si boia dulce peste.
Mai detailat, in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu