Cum să înmuiați semințele înainte de plantare și motivele pentru înmuierea semințelor

 


Înmuierea semințelor înainte de plantare este un truc al grădinarilor de altădată, de care mulți grădinari noi nu sunt conștienți. Când înmuiați semințele înainte de plantare, puteți reduce semnificativ timpul necesar pentru ca o sămânță să germineze . Să ne uităm la motivele pentru înmuierea semințelor și la cum să înmuiați semințele. 

Ce se întâmplă cu semințele când le înmuiați? De ce ar trebui să vă înmuiați semințele? Răspunsul scurt este pentru că semințele tale au fost concepute pentru a fi abuzate. Mama Natură nu este bună cu o mică sămânță. În sălbăticie, o sămânță se poate aștepta să întâmpine căldură și frig aspre, condiții foarte umede sau uscate și poate chiar trebuie să supraviețuiască tractului digestiv plin de acid al unui animal. Pe scurt, semințele s-au dezvoltat de-a lungul a milioane de ani cu apărare pentru a supraviețui în condiții îngrozitoare. Dar în grădina ta modernă, o sămânță este relativ răsfățată. Înmuierea semințelor înainte de plantare vă ajută să distrugeți apărarea naturală a semințelor față de ceea ce se așteaptă de la Mama Natură, ceea ce îi permite apoi să germineze mai repede. 
Ceaiul de musetel este ideal pentru inmuierea semintelor de ardei. Se prepara un ceai, se lasa sa se raceasca si apoi se inmoaie semintele tim de aprx, 12 ore in ceai.


Un alt motiv este că, în timp ce Mama Natură atacă activ semințele, ea le-a dat și semințelor un indicator intern pentru a le ajuta să știe când ar trebui să crească. Pentru majoritatea semințelor, nivelul de umiditate joacă un rol important în alertarea semințelor asupra timpilor optimi de creștere. Prin înmuierea semințelor, puteți crește rapid conținutul de umiditate din jurul semințelor, ceea ce semnalează semințelor că acum este în siguranță să crească. Și, în sfârșit, pentru unele tipuri de semințe, acestea conțin de fapt inhibitori de germinare care sunt menționați să împiedice germinarea unei semințe în interiorul fructului. Acești inhibitori trebuie îndepărtați înainte ca o sămânță să poată germina. În natură cu precipitații naturale, acest proces poate dura ceva timp. Dar atunci când vă înmuiați semințele, procesul este accelerat.

Unele metode de înmuiere a semințelor pot înlocui apa cu soluții ușor acide, cum ar fi ceaiul sau cafeaua slabă sau chiar substanțele chimice acide.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii