Beneficii pentru sănătate ale varzei murate

 Ce este varza murata?

Varza murată sau „varză acră” este în esență varză fermentată, despre care se crede că își are originea în China cu mai bine de 2.000 de ani în urmă. Procesul de fermentație inițiază probioticele benefice sau „bacteriile vii” și aceste probiotice, împreună cu procesul de fermentație, care face din varza murată o alegere atât de sănătoasă.



Varza murată este o sursă bună de fibre, precum și de vitamine și minerale și fiind un aliment fermentat, promovează creșterea probioticelor benefice care sunt importante pentru sănătatea digestivă. Valoarea nutritivă a alimentelor, precum varza, poate fi îmbogățită prin fermentare și ne face mai ușor de digerat alimentele. Acest lucru se datorează faptului că varza murată conține enzime care ajută organismul să descompună alimentele în molecule mai mici și mai ușor de digerat, care, la rândul lor, ne ajută să absorbim mai mulți nutrienți.


Varza murată este, totuși, o sursă de sare - acest lucru se datorează faptului că un mediu salin promovează creșterea Lactobaccili benefice, inhibă în același timp tipurile de bacterii care ar duce la alterarea și deteriorarea.


ea mai mare parte a sistemului nostru imunitar se află în intestin, așa că nu poate fi surprinzător faptul că proprietățile de susținere a intestinului ale varzei murate ar putea fi, de asemenea, benefice. Bacteriile bune sau probioticele din varza murata ajuta la mentinerea sanatatii mucoasei sistemului digestiv. O căptușeală puternică a intestinului oprește orice substanțe sau toxine nedorite de la „scurgerea” în corpul tău și, prin urmare, provoacă un răspuns imunitar. Aceste bacterii vă pot susține, de asemenea, anticorpii naturali și vă pot reduce riscul de infecții .


Pe lângă faptul că este o sursă de probiotice, varza murată oferă, de asemenea, vitamina C și fier , nutrienți despre care se știe că susțin un răspuns imunitar mai puternic.


În primul rând, fiind bogată în fibre și o sursă de bacterii probiotice benefice, varza murată este utilă pentru echilibrarea nivelului de colesterol . Varza este o sursă bună de potasiu , care și conținutul de probiotice pot favoriza scăderea tensiunii arteriale. Varza murată este, de asemenea, o sursă de vitamina K2 care ajută la prevenirea acumulării depozitelor de calciu în artere, o posibilă cauză a aterosclerozei.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii