Cand se planteaza bulbii de crini si cand se scot bulbii din pamant ?

 Dacă locuiți acolo unde nu are loc înghețul, puteți lăsa bulbii în pământ tot timpul anului. Grădinarii din zonele cu climă mai rece ar face bine să tragă bulbii și să îi salveze în interior, cu excepția cazului în care tratați plantele ca anuale. Dar ar fi păcat, deoarece depozitarea bulbilor de crin este rapidă, ușoară și economică.


Ca plantă fragedă, este o idee bună să dezgropați și să vă depozitați bulbii de crin pentru a vă asigura an de an frumusețea. Majoritatea crinilor sunt rezistenți la inghet cu mulci bun. Cu toate acestea, bulbii lăsați în pământ în timpul înghețului de iarnă pot să nu revină primăvara și chiar să putrezească. Procesul este simplu și poate salva viața unei plante cu flori magice care are un atractiv nesfârșit.


Iernarea crinilor în climă rece începe cu săparea bulbilor din sol. Așteptați până când frunzișul se stinge, dar scoateți-i din pământ înainte de a apărea orice pericol de îngheț. Ridicați cu grijă bulbii și împărțiți-i dacă este necesar.


Clătiți pământul de pe bulbi și verificați-i pentru mucegai sau deteriorare. Aruncă orice nu este sănătos. Lăsați bulbii să se usuce câteva zile într-un loc răcoros și întunecat. Mulți grădinari prafesc bulbii cu fungicid înainte de a le depozita, dar acest lucru nu este strict necesar dacă nu există semne de putregai și bulbii s-au uscat complet. Puneți bulbii în mușchi de turbă într-o cutie de carton sau o pungă de hârtie. 

Bulbii de crin trebuie iernați în hârtie sau carton? Nu neapărat, dar recipientul trebuie să respire pentru a preveni acumularea umezelii și cauzarea mucegaiului. Puteți încerca, de asemenea, o pungă din plasă plină cu mușchi.


Ce să faci după iernarea crinilor 


După ce depozitați bulbii de crin în timpul iernii, așteptați până la mijlocul și sfârșitul primăverii pentru a ii planta. Dacă doriți un început devreme, puneți bulbii în recipiente cu pământ bine drenat în ghivece cu 6 săptămâni înainte de data ultimei îngheț.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii