Cum schimbam culoarea hortensiilor - ingrijirea hortensiilor la ghiveci

 Culoarea florii poate fi schimbată numai pe anumite specii de hortensie, în principal cele legate de H. macrophylla sau H. serrata . Gândul comun este că culoarea florii este legată de pH-ul solului. Cu toate acestea,  , culoarea nu este determinată de pH, în sine, ci de cantitatea de aluminiu pe care o plantă o poate accesa în sol - care este determinată de pH și nivelurile de fosfor.

Un pH mai scăzut permite aluminiului să fie solubil și absorbit de plante (cu excepția cazului în care fosforul este ridicat), iar florile tind să fie albastre. Un pH mai ridicat blochează aluminiul, iar florile tind să fie roz. Nuanțe de crem până la verde pot fi văzute și atunci când florile se deschid pentru prima dată, iar tonurile se pot schimba pe măsură ce florile îmbătrânesc.

Sfat: Aflați pH-ul solului dvs. folosind un tester de sol 3-în-1 .


Iată cum vă puteți ajusta solul pentru a afecta culoarea înfloririi:


pH-ul solului 5,0 până la 5,5 = albastru

pH-ul solului 6,0 până la 6,5 ​​= roz/violet

pH-ul solului 5,5 până la 6,5 ​​= violet, sau ambele albastru și roz

Pentru a face sepalele mai albastre, adăugați sulfat de aluminiu în sol și mențineți un nivel scăzut de fosfor, un nivel moderat de azot și un nivel ridicat de potasiu.

Pentru a face sepalele mai roz, adăugați tei de grădină în sol și mențineți un nivel ridicat de azot și un nivel scăzut de fosfor.

Acest lucru trebuie făcut cu mult înainte de înflorire, la sfârșitul toamnei sau la începutul primăverii.

Se poate folosi zatul de cafea pentru a schimba culoarea hortensiilor?


Unii grădinari raportează succes în transformarea hortensiilor în albastru prin aplicarea zațului de cafea pe sol. Zatul de cafea face solul mai acid, permitand hortensiei sa absoarba mai usor aluminiul. În plus, se crede că cojile de fructe, tăieturile de gazon, turba și ace de pin au un efect similar.


Se pot folosi cojile de ou pentru a schimba culoarea hortensiilor?


Dacă doriți hortensii roz, cojile de ou zdrobite pot fi o modalitate de a le obține. Cojile de ouă se vor descompune încet și vor reduce aciditatea solului, făcând mai greu pentru hortensii să absoarbă aluminiul.


Cum fac hortensii albastre cu oțet?


Mulți grădinari adaugă oțet în cutia de udare pentru a schimba aciditatea solului și pentru a le transforma hortensiile în albastru. Cu toate acestea, probabil că veți avea rezultate mai bune folosind Hydrangea Blue , un îngrășământ lichid care produce flori albastre.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii