Crema / Unguent de rostopasca facuta acasa

 

Rostopasca (Chelidonium majus) este o planta ierboasa, care creste prin locuri umbroase, prin paduri, tufarisuri, gradini, pe langa ruine, garduri, ziduri, de la campie pana in zonele montane, la altitudinea maxima de 800-1.000 m. Daca nu e cultivata in medii controlate, ea poate capata aspect ierbos si poate ajunge si la inaltimi de aproape un metru.

 Celandina a fost identificată ca o componentă utilă care poate aduce o modalitate minunată de a trata bolile și iritațiile pielii pe baza efectului său regenerant și vindecator. Planta conține alcaloizi, cu efect antimicrobian, acid ascorbic, reglează procesele redox (reacție de oxidare-reducere) și flavonoide, cu efect antioxidant și calmant. 

 Planta conține o serie de alcaloizi, inclusiv chelidonină , cheleritrină , chelidocistatină, coptizină , sanguinarină , berberină și sparteină . Celandina mai mare a fost folosită în mod tradițional pentru a îmbunătăți vederea și în timpurile moderne a fost folosită ca un sedativ ușor și antispastic în tratamentul bronșitei , tusei convulsive , astmului, icterului, pietrelor biliare și durerii vezicii biliare. Latexul este folosit local pentru a trata negii , pecingine și bataturi. Celandina curata suprafata pielii, are un efect pozitiv asupra pielii la nivel celular, cu efect antiinflamator si tonic. Calmează eficient inflamația și iritația, calmează și hrănește pielea.  Cream de rostopasca este eficientă împotriva tratamentului verrucilor, verucilor și condiloamelor.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii