De ce nu incoltesc semintele de ardei ?

 

Deci, de ce nu germinează semințele tale de ardei? Semințele de ardei germinează lent (sau deloc) dacă temperaturile sunt sub 20 grade Celsius. 
 Semințele de ardei care au mai mult de 2 ani pot germina prost (sau deloc). Unele soiuri de ardei iuti pot dura câteva săptămâni pentru a germina, așa că aveți răbdare dacă credeți că temperatura și nivelul de umiditate sunt corecte. 
 Desigur, există pași pe care îi puteți lua pentru a vă asigura că obțineți o rată de germinare mai mare și o germinare mai rapidă a semințelor pentru ardeii dvs. 

 Există câteva motive diferite pentru care semințele de ardei nu vor germina. Semințele de ardei au nevoie de condiții adecvate pentru a germina, inclusiv temperatura solului și umiditatea. Unele dintre cele mai comune motive pentru care semințele de ardei nu reușesc să germineze sunt: 
 Temperatura necorespunzătoare a solului (solul este prea rece sau prea cald) 
Udare necorespunzătoare (solul este prea uscat sau prea umed) 
Semințe vechi (rata de germinare scade pe măsură ce semințele îmbătrânesc) 
Temperatura necorespunzătoare a solului 

După cum am menționat mai devreme, semințele de ardei nu vor germina dacă temperaturile devin prea scăzute. Temperaturile solului mai mici 20 grade Celsius vor încetini germinația sau o vor împiedica complet. Căldura extremă poate împiedica, de asemenea, germinarea semințelor de ardei. Temperaturile solului mai mari de 35 de grade Celsius vor încetini sau opri germinarea. Solul poate deveni prea cald dacă semințele de ardei sunt lăsate sub lumini de creștere care degajă multă căldură. 
Puteti stimula germinarea semintelor cu ajutorul prosopelor de hartie. Se pun semintele pe hartie, se umezeste bine iar apoi se introduc intr-un recipient de plastic sau o folie de plastic. Semintele care germineaza se pun apoi in pamant, in alveole individuale.

Majoritatea semințelor de ardei vor dura între 1 și 3 săptămâni pentru a germina, în funcție de temperatură, umiditate și vârsta semințelor. De asemenea, rețineți că soiurile iuti vor dura în general mai mult să germineze.

Daca nu doriti metoda germinarii in hartie puteti inmuia semintele timp de 12 ore in apa sau ceai de musetel. Există două beneficii la înmuierea semințelor de ardei în ceai de mușețel. Primul este că taninurile ajută la înmuierea învelișului subțire al semințelor, făcând germinarea mai rapidă cu 1-2 zile. Al doilea motiv este poate mai util; Ceaiul de mușețel este ușor antiseptic, ceea ce înseamnă că previne în mod activ amortizarea puieților tăi tineri atunci când germinează.
In plus, semintele care nu sunt viabile se ridica deasupra apei, iar cele care vor germina vor ramane la fundul recipientului.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos:


Comentarii