Cum să spălați corect geaca cu puf

 SPĂLAȚI LA MAȘINĂ O JACHETĂ DE PUF




Spălați-vă jacheta de puf la mașină pe un ciclu delicat la 30 de grade °C. Dacă este disponibil, selectați opțiunea „clătire suplimentară”. Utilizați un săpun sau un detergent specific pentru puf sau unul lichid.

Sari peste ciclul de centrifugare. Este mai bine ca jacheta de puf să se usuce și/sau să se folosească un uscător de rufe.

SPĂLAREA MANUALĂ A UNUI SACOU DE PUF

Înmuiați-vă jacheta de puf timp de până la 60 de minute într-o chiuvetă. Din nou, alegeți un detergent specific pentru puf sau unul lichid.

Clătiți stoarcând ușor excesul de apă (nu o stoarceți!) și urmați pașii de uscare de mai jos.

USCAREA JACHETEI DE PUF

Odată ce spălarea este completă, scoateți-vă cu atenție jacheta de puf - va fi grea - și puneți-o pe un suport pentru haine. În timp ce faci acest lucru, pufă ușor în sus.

Va dura aproximativ 24-48 de ore pentru a se usuca, în funcție de condițiile meteorologice. Pe măsură ce se usucă, continuă să-i dai puf ocazional, în special în jurul oricăror bulgări umede de puf.

Când jacheta de puf este aproape uscată, puneți-o în uscător de rufe la foc mic și verificați-o în mod regulat. Pentru a maximiza suprafața jachetei de puf, aruncați două până la trei mingi de tenis sau mingile de uscare reutilizabile Granger. Acest lucru vă va ajuta cu adevărat să vă înfășurați jacheta de puf.

CE SĂ EVITAȚI CÂND SPĂLAȚI O JACHETĂ DE PUF

Puful este un performer dur împotriva frigului, dar atunci când este ud, are nevoie de puțină atenție suplimentară din partea ta. Pentru a vă asigura că nu vă deteriorați jacheta de puf, iată ce ar trebui să evitați:


Balsam de rufe. Respectați un detergent specific pentru puf pentru cele mai bune rezultate.

O curatare uscata. Solvenții pe care îi folosesc în procesul de curățare chimică vă pot deteriora jacheta.

Un încărcător superior cu un agitator. Este o spălare mai aspră, iar jacheta ta de puf merită o mână blândă.

Ciclul de centrifugare. Puful este greu atunci când este ud, așa că greșiți cu prudență pentru a evita deteriorarea.

Strângerea. Nu-ți storci jacheta de puf, indiferent cât de grea ar fi. Dacă este necesar, scuturați ușor orice exces de apă în timp ce îi susțineți greutatea.

Folosiți sau depozitați jacheta de puf când este udă. În caz contrar, veți fi amândoi udă și mirositoare.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii