Beneficiile de sanatate ale salviei - cultivare salvie

 Oamenii din întreaga lume cunosc și iubesc aroma puternică și unică a salviei. Această plantă înțepătoare poartă, de asemenea, numele de salvie comună și salvie de grădină, iar numele ei științific este Salvia officinalis .


Salvia este un membru al familiei de mentă, iar aroma sa puternică înseamnă că este folosită de obicei în cantități mici. Alți membri ai acestei familii includ oregano, rozmarin, busuioc și cimbru. 


Istoria utilizării medicinale a acestei plante are secole în urmă, iar salvie este plină de beneficii surprinzătoare și de nutrienți pe care s-ar putea să nu vă așteptați să îi găsiți în raftul pentru condimente.


Beneficii pentru sănătate

Salvia este foarte bogată în vitamina K și conține, de asemenea, minerale vitale precum magneziu, zinc și cupru.


În plus, salvie poate oferi și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi:


Beneficii antioxidante


Antioxidanții ajută la combaterea moleculelor de radicali liberi din mediul nostru care ne pot deteriora celulele, ducând la cancer. Salvie conține vitaminele antioxidante A, C și E în cantități mici. De asemenea, are peste 160 de tipuri de polifenoli, un alt tip de antioxidant format din materie vegetală. 

Salvie are mai multe tipuri de compuși acizi care acționează și ca antioxidanți. Acidul clorogenic, acidul cafeic, acidul rosmarinic, acidul elagic și rutina au fost toate legate de beneficii precum riscul de cancer mai mic, îmbunătățirea memoriei și îmbunătățirea funcției creierului.


Un studiu a constatat că consumul de ceai făcut din salvie crește atât apărarea antioxidantă, cât și scade LDL sau colesterolul „rău”. Subiecții care au băut două căni de ceai de salvie în fiecare zi au văzut aceste beneficii, precum și o creștere a nivelului de colesterol bun. 


Sănătatea orală

S-a demonstrat că salvie are efecte antimicrobiene care ajută la uciderea plăcii. Un studiu care a folosit o apă de gură pe bază de salvie a arătat că a ucis cu succes bacteriile  Streptococcus mutans care cauzează carii .

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos:


Comentarii