Eu nu plantez niciodată răsadurile de roșii și ardei fără acest ingredient! - coji de ceapa

 Coaja de ceapă: compoziție și proprietăți




Coaja unei cepe conține multe materii organice și vitamine. Printre acestea: fitoncide, grupele B și PP. După aplicarea cojii de ceapă asupra tuturor acestor substanțe, acestea sunt activate și beneficiază plantele și solul.




Carotenul (pigment galben portocaliu) este un antioxidant activ capabil să inhibe producerea de radicali liberi. Distruge orice microorganisme dăunătoare din sol, protejând astfel planta. . Adaosul de caroten la plantele cu flori de balcon ajută la creșterea rezistenței acestora, mai ales în mega-orașele „gazate”. Acest macronutrient este folosit și pentru „creșterea” răsadurilor.

Știați? Un medicament este făcut din fitoncide pe bază de coajă de ceapă „ Imanin ” , care este utilizat pentru a trata rănile purulente.




Fitoncide - Acestea sunt substanțe volatile biologic active (BALV) care sunt eliberate de plante în cursul activității lor de viață pentru a suprima activitatea oricăror microorganisme străine. În perioada plantei, fitoncidele sunt concentrate în toate părțile, dar există mai ales multe dintre ele pe coajă. BALV sunt capabili să distrugă sporii fungici și chiar organisme unicelulare, cum ar fi ciliatii de pantofi. Pentru prevenirea „” la răsaduri, se folosește tinctură pe coajă de ceapă, deoarece face față bine acestei boli.




Cel mai mare procent din toate microelementele din ceapă sunt vitaminele B. În timpul creșterii, aceste vitamine ajută plantele să transforme carbohidrații în nutrienți. . Dacă utilizați tinctura de coajă ca îngrășământ, atunci aceste vitamine vor ajuta orice plantă să întărească sistemul radicular și tulpinile.

Important! Coaja de ceapă conține, de asemenea, o cantitate mică de vitamina E, care ajută plantele să îmbunătățească fotosinteza.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii