Cand se planteaza usturoiul ? Care este perioada ideala de plantare a usturoiului?




 Perioada ideala de plantare a usturoiului este toamna. Cand primavara soseste, frunzele de usturoi incep sa rasara iar usturoiul creste rapid si sanatos , fara sa-l deranjeze alte plante sau buruieni.

Daca totusi ati omis plantarea lui in toamna , usturoiul se poate planta si primavara. 

Usturoiul de primăvară trebuie să fie plantat de îndată ce pământul poate fi lucrat, astfel încât bulbii să prinda rădăcini devreme. Usturoiul preferă soarele plin și pH-ul solului de 6,0-6,5. Este un hrănitor ușor și necesită un sol bine pregătit, bine drenat. Înainte de plantare, încorporați puțin compost. După plantare, mulciți între rânduri, deoarece rădăcinile puțin adânci ale acestei culturi nu concurează bine cu buruienile. Mulcirea va ajuta, de asemenea, la conservarea umidității. În timpul creșterii la mijlocul sezonului, plantele beneficiază de un pansament cu azot, cum ar fi gunoi de grajd parțial putrezit sau compost.

 Fiecare capatana de usturoi este format din mai multi bulbi. Rupeți usturoiul individual și plantați cu capătul plat al rădăcinii în jos, la 3 centimetri unul de celălalt, 2 centimetri adâncime, cu o distanță între rânduri de 30 cm.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii