Cum să combateți deficitul de calciu și să vă îmbunătățiți recolta

 

După ce ați vizitat grădina pentru a verifica progresul acesteia, este posibil să observați că unele dintre plantele dvs. ajung lente la maturitate, în timp ce altele pot avea frunze ondulate, deformate, care sunt decolorate cu pete maronii sau ar avea vârful frunzei. Pe fructe și flori, putregaiul de orice fel poate indica o deficiență de calciu. Putregaiul de la capătul florii este observat de un țesut moale, putrezitor de fructe în plante precum roșiile, ardeii și pepenii. 

Detectarea simptomelor devreme poate ajuta la salvarea plantelor de la a se deteriora. Calciul este esențial în procesul de formare a pereților celulari noi și de a conferi stabilitate structurilor celulare existente. Este esențial în diviziunea celulară a plantelor și este considerat unul dintre cele mai necesare elemente ale plantelor. De asemenea, calciul neutralizează acizii organici din plante, permițând nutrienților și apei să intre mai liber. 

Fără un nivel adecvat de calciu, perioada de valabilitate a fructelor și legumelor poate fi redusă semnificativ. Varul este în esență calciu, iar adăugarea de var în sol și plante este cel mai bun amplificator de calciu pe care îl puteți oferi. Când este aplicat corect, varul funcționează pentru a crește pH-ul solului acid . Acest lucru creează o bază mai sănătoasă pentru ca plantele să crească, deoarece acestea vor avea acum acces la nutrienții și mineralele de care au nevoie pentru a se dezvolta. 

Varul de grădină este un produs sub formă de pulbere sau peletizat , obținut din minerale naturale. Varul promovează, de asemenea, răspândirea bacteriilor noi și bune în grădina dvs. prin furnizarea de nutrienți esențiali, cum ar fi fosforul și zincul, în sol. De asemenea, calcarul vă permite să vă fertilizați grădina mai eficient, ceea ce înseamnă că nu va trebui să cheltuiți mulți bani pentru a avea o grădină frumoasă. Pentru a vă ajuta grădina să-și atingă întregul potențial, aplicați var pe sol . 1kg la 100 m patrati.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii