Plante companion pentru ceapa - ce se planteaza langa ceapa

 

Plantarea însoțitoare este poate cea mai ușoară modalitate organică de a încuraja sănătatea și creșterea grădinii tale. Pur și simplu prin plasarea anumitor plante lângă altele, puteți respinge în mod natural dăunătorii și puteți stimula creșterea. 

Ceapa este în mod special însoțitoare bună pentru anumite plante datorită capacității lor de a descuraja insectele.

De departe, cei mai buni însoțitori ai plantelor de ceapă sunt membrii familiei de varză, cum ar fi: Brocoli ,Kale ,varză de Bruxelles, varză, conopida. Acest lucru se datorează faptului că ceapa respinge în mod natural dăunătorii care iubesc plantele din familia verzei , cum ar fi musculita de varză și viermii de varză.

De asemenea, ceapa descurajează în mod natural afidele, ceea ce înseamnă că plantele bune însoțitoare pentru ceapă sunt toate plantele care deseori le sunt victime. precum rosii si ardei. Alți însoțitori de  deosebiti de buni sunt:  salată verde, căpșuni, morcovi. 

Exista si plante însoțitoare rele pentru ceapă .

In timp ce ceapa este în mare parte vecina buna în general, există câteva plante care ar trebui ținute departe de ele din cauza incompatibilității chimice și a posibilei contaminări a aromei. Toate soiurile de mazăre și fasole pot fi dăunătoare pentru ceapă. Același lucru este valabil și pentru salvie și sparanghel . Un alt vecin rău de ceapă sunt de fapt alte plante din aceiasi. Ceapa suferă frecvent de larve de ceapă, care pot călători cu ușurință de la plantă la plantă atunci când sunt distanțate strâns între ele. Alte plante asemănătoare cepei, cum ar fi usturoiul si prazul sunt și ele ținte comune ale viermilor de ceapă. Evitați să le plantați lângă ceapă, astfel încât viermii de ceapă să nu poată călători ușor.

 Împrăștiați-vă ceapa în mai multe locuri in grădina pentru a preveni răspândirea viermilor de ceapă și pentru a beneficia de prezența cepei cât mai multe alte legume.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii