Flori de piatra - ingrijire , inmultire

 Fiind una dintre cele mai comune și, de asemenea, ușor de cultivat suculente disponibile pentru grădinile de acasă, planta portulaca, cunoscută și sub denumirea de floare de piatra, este o opțiune excelentă pentru oricine dorește flori colorate și frunziș unic. În condițiile potrivite de creștere, aceste plante pot fi atât de pline de flori mari și frumoase, încât frunzele aproape că dispar din vedere sub toate.


Florile în formă de farfurioară și colorate strălucitor, adesea descrise ca fiind asemănătoare cu trandafiri, se înfățișează printre verdeață. Florile pot fi găsite într-o gamă de culori și pot fi ușor amestecate într-un singur recipient sau zonă de plantare pentru un efect de curcubeu.


Plantele de Portulaca sunt originare din Brazilia, Argentina și Uruguay și, prin urmare, iubesc temperaturile calde și condițiile mai uscate decât cele pe care majoritatea plantelor de casă sunt capabile să tolereze.


Perioada de înflorire

Vara, dar dacă primesc o cantitate bună de lumină, vă puteți aștepta la flori pe tot parcursul anului


Culori de flori

Culorile includ roșu, roz, alb, galben, alb crem, violet, violet și, de asemenea, câteva nuanțe pestrițe unice.


Deoarece au dimensiuni mai mici, cu o înălțime maximă de aproximativ 15 cm înălțime, creșterea lor târâtoare și în urmă le poate face să se răspândească la o lățime de mai mult de 1 m în diametru când sunt mature și le face perfecte pentru paturi de flori, grădini de stânci și coșuri agățate.

Fiind o plantă suculentă, aceste plante nu au nevoie de multă apă. Ar trebui să fie udate numai când jumătatea superioară a plantei din ghiveci s-a uscat. Trandafirul de mușchi este o plantă tolerantă la secetă și poate dura perioade lungi de timp fără apă datorită frunzelor groase care țin apă. Cel mai bine este să udați de jos sau cu un vas de udare cu vârf fin, iar apa poate deteriora florile și le poate face să se ofilească sau să putrezească. Portulaca putrezește în solul umed și nu poate tolera prea multă umiditate.


Opțiuni de fertilizare

Ca plantă cu flori, aceste plante de casă atractive înflorite pot beneficia de fertilizare ocazională, în special chiar înainte și în timpul sezonului de înflorire de primăvară și vară. Fertilizează portulaca la fiecare două până la trei săptămâni cu un îngrășământ 20-20-20 solubil în apă sau lichid. Pentru un program de fertilizare și mai ușor, puteți adăuga în sol pelete de îngrășământ cu eliberare lentă în timpul plantării, care pot fi actualizate la fiecare 6 luni la începutul noului sezon de creștere.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii