La ce distanta se seamana morcovii

 Spațierea morcovilor este o parte vitală a întreținerii de rutină. Veți folosi cele mai bune practici pentru distanțare în timpul semanarii și mai târziu când subțiți plantele, pentru a oferi celor mai puternice plante cele mai bune șanse de creștere maximă.


Spațierea variază în funcție de stadiul vieții. Ca răsaduri, morcovii pot tolera răsaduri din apropiere într-un spațiu de 0,5 cm. Mai târziu, în timpul creșterii lor, concurența cu morcovii din apropiere poate compromite calitatea morcovilor. Ar trebui să țintiți pentru patru până la cinci cm de spațiu. În general, cu cât morcovul și frunzișul de deasupra pământului sunt mai mici, cu atât veți avea nevoie de mai puțin spațiu.


Morcovii au nevoi diferite de spațiere, în funcție de stadiul de creștere. Când plantați morcovi, ar trebui să plasați semințele la aproximativ 1 cm în pământ, la o distanță similară. Această distanță vă permite să creșteți mai mult decât aveți nevoie pentru a compensa semințele care nu germinează și cele pe care ulterior le veți subțire.


Spațierea va varia, de asemenea, în funcție de varietate. Morcovii cu un diametru mai mare,vor avea nevoie de mai mult spațiu cu circumferința lor de 6 cm decât morcovii  subțiri ca un creion. Dar nu doar dimensiunea morcovului în sine justifică această distanță.

De asemenea, va trebui să țineți cont de distanța dintre morcovi dintre rânduri. În timp ce veți planta semințele aproape una de cealaltă, ar trebui să plasați rânduri între 40-50 cm din nou, în funcție de soi. Morcovii cu frunziș mai mare și robust au nevoie de mai mult spațiu decât soiurile mai mici, cu ciorchine mai compacte.

Morcovii mai mari, în mod natural, au ciorchini mai mari de frunze supraterane. Spațiul suplimentar este necesar pentru a permite circulația aerului în jurul plantelor. De asemenea, asigură că lumina soarelui poate ajunge în mod adecvat în frunzele unde are loc fotosinteza. În cazul morcovilor, este important să țineți cont de imaginea de ansamblu.

Spațiere după subțiere

Rărirea morcovilor va afecta, de asemenea, distanța dintre morcovi. Morcovii germinează lent. Dar când o vor face, în curând va semnala o schimbare în cerințele de spațiere. Când morcovii ajung la aproximativ 2 cm înălțime, vor trece prin prima lor experiență de subțiere.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jo :

Comentarii