Răsadurile nu se vor mai întinde. Cenusa la rasaduri



 Pentru ca rasadurile sa nu se intinda si sa fie indesate , in primul rand, nu plantati semintele pentru rasaduri daca nu exista lampi. Daca exista putina lumina, putin soare si nu aveti lampi, rasadurile se vor intinde foarte mult.

Pentru a se dezvolta bine, rasadurile trebuie fertilizate. Utilizati la inceput un ingrasamant pe baza de fosfor si potasiu. Fosforul si potasiul vor stimula formarea unui sistem radicular puternic si o radacina puternica.

Radacinile puternice sunt cheia pentru rasaduri scazute si productive. Puteti prepara un ingrasamant pe baza de cenusa din lemn, cenusa contine fosfor, potasiu, calciu, fier, magneziu si mlte alte oligoelemente necesare dezvoltarii rasadurilor. Avem nevoie de 1 litru de apa la care adaugam o lingura de cenusa din lemn, cu cat mai proaspata cu atat mai bine.



Apoi mai avem nevoie de otet de masa de 9 grade. Otetul va creste aciditatea solutiei, va inbunatati absortia nutrientilor care e afla in cenusa. Se adauga o lingurita de otet in amestecul de apa cu cenusa, aveti grija sa nu adaugati prea mult otet.

Se lasa la macerat cateva ore si ideal ar fi sa stea peste noapte. Solutia se lasa decoperita la temperatura camerei. Solutia se foloseste doar la rasadurile care au frunze adevarate si nu se foloseste la rasadurile abia rasarite. Ideal ar fi sa evitati sa atingeti frunzele rasadurilor si sa udati doar pamantul din jurul lor.

Pentru acest lucru eu folosesc o seringa mare. Se poate folosim data la doua saptamani si se poate folosi la toate rasadurile de legume si alte culturi.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii