Crema de păpădie facuta in casa - beneficii

 Unguentul de păpădie este ușor de făcut și, pentru majoritatea dintre noi, păpădia este abundentă. Puteți folosi acest unguent pe bază de plante DIY pentru a ameliora durerile și durerile, pentru a atenua unele afecțiuni ale pielii și pielea uscată și crăpată.


Întreaga plantă de păpădie, de la rădăcini la flori, este comestibilă și are multe beneficii, totuși atât de mulți oameni din întreaga lume petrec o cantitate ridicolă de timp și bani poluându-și curțile și gazonul cu substanțe chimice care încearcă să omoare păpădia.


Este surprinzător cât de util și eficient este unguentul de păpădie, având în vedere cât de des este trecută cu vederea această mică buruiană. Păpădiile sunt puteri pe bază de plante și, în unguent, pot ajuta cu o varietate de probleme. Aruncă o privire la cele mai comune utilizări pentru unguentul de păpădie.


Păpădia este un antiinflamator puternic, iar acele substanțe valoroase care reduc inflamația sunt abundente în uleiul pe care îl folosești în unguent, presupunând că l-ai infuzat corect. 

Și aici intervine acest balsam. Frecați-l în bucățile dureroase și în 15 minute, veți începe să vă simțiți o oarecare ușurare. Este ridicol de bun la ameliorarea durerilor musculare și articulare și, de asemenea, miroase fabulos. În plus, nu este medicamentos, așa că poți lua în continuare câteva analgezice dacă este nevoie.


Vitamina C stimulează propriile capacități de vindecare ale organismului, iar componentele detoxifiante ajută la eliminarea pielii de toxinele și poluanții care se acumulează în pori, ceea ce face că păpădia este deosebit de utilă în lupta împotriva acneei.


Antiinflamatorii din păpădie și proprietățile calmante ale uleiurilor și cerii ajută la ameliorarea iritațiilor, inflamațiilor, roșeații și disconfortului, ceea ce este excelent atât pentru psoriazis, cât și pentru eczeme.


Există câteva metode diferite de infuzie pentru unguentul de păpădie. Eu personal prefer fie metoda la căldură scăzută, fie metoda tradițională a lăsa borcanul într-un dulap timp de 6 săptămâni.


Nu orice plantă poate tolera chiar și un proces de extracție la căldură scăzută fără a se defecta componentele benefice. Dar florile de păpădie pot. Cu condiția să nu se încălzească prea mult sau să ridici temperatura prea repede, vei extrage în continuare marea majoritate a antioxidanților, vitaminelor și alți compuși benefici.


Pentru a face rapid ulei infuzat de păpădie va dura câteva ore. Există două metode comune. Pentru cea mai rapidă infuzie posibilă, luați un borcan de conserve și umpleți-l cu aproximativ jumătate până la două treimi cu flori de păpădie semi-uscate, apoi umpleți-l cu uleiul purtător ales (mai multe despre cele mai bune alegeri de ulei purtător mai jos).


Lăsați borcanul deschis și puneți-l într-o cratiță. Adăugați câțiva centimetri de apă rece în cratiță și încălziți la foc mic timp de aproximativ 3 ore.


Dacă puteți aștepta cel puțin 8 ore, umpleți borcanul în același mod, dar puneți-l într-un aragaz lent cu câțiva centimetri de apă în fund. Setați-l la cea mai scăzută temperatură și lăsați-l să se încălzească peste noapte.


Indiferent de metoda pe care o alegeti, odata ce a trecut timpul alocat, opriti focul, lasati uleiul sa se raceasca, apoi strecurati-l.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii