Cultivarea coriandrului in gradina

 


Coriandru a devenit recent o plantă foarte populară de cultivat acasă. Cultivată în principal pentru frunzele sale verzi, care sunt uneori cunoscute sub numele de Cilantro și, de asemenea, pentru semințele sale picante, această plantă este o necesitate în salate și ca un plus verde parfumat la curry-ul indian, thailandez și chinezesc. Semințele sunt un ingredient vital al pudrei de curry.


Cultivarea coriandrului necesită foarte puțin echipament. Iată ce veți avea nevoie:


Seminte de coriandru

Compost multifuncțional


Cultivare

In aer liber, coriandru prefera o pozitie racoroasa si umbra usoara si solul foarte bine drenat.


Coriandrul este cultivat cel mai frecvent în ghiveci - fie la puțină umbră pe terasă, fie pe un pervaz care nu primește lumina directă, arzătoare, vara și care nu devine prea fierbinte.


Semănat coriandru

Semănați direct în sol umed bine pregătit afară la intervale lunare din martie până în august pentru o aprovizionare continuă cu frunze.


De asemenea, îl puteți crește în ghivece de 15-30 cm, semănând câteva semințe în fiecare și germinând în interior cu căldură blândă. Semănați la fiecare 6-8 săptămâni pentru a avea un aport constant de frunze proaspete pe tot parcursul anului.


Plantele tinere sunt de obicei disponibile de la centrele de grădinărit vara. Plantați-le sau ghiveci-le în ghivece puțin mai mari.


Cum să îngrijești coriandru

Când semănați în aer liber, răsaduri subțiri sau plante tinere la o distanță de 5-7,5 cm . Dacă doriți în mod special să-l creșteți pentru semințele sale, creșteți la o distanță de 20-25 cm.


Păstrați solul sau compostul umed, deoarece tinde să curgă spre sămânță dacă este lăsat să se usuce, dar aveți grijă să nu udați în exces, deoarece prea multă apă poate duce la putrezire - mai ales toamna și iarna.


Oferiți plantelor o hrană lichidă ușoară dintr- un hrană generală la fiecare două săptămâni, la sfârșitul primăverii și vara. Acest lucru va ajuta să vă asigurați că plantele continuă să producă o aprovizionare constantă de frunze. Nu folosiți furaje bogate în potasiu, deoarece acestea vor încuraja înflorirea prematură.


Dacă plantele devin stresate, ele vor alerga rapid la sămânță și frunzele încep să-și piardă aroma odată ce începe înflorirea. Acest lucru este bine dacă doriți să recoltați semințe; în caz contrar, aruncați plantele.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii