Sempervivum - beneficii pentru sanatate

 Serpemvivum, este probabil cea mai comună dintre plantele suculente rezistente în aer liber, această plantă a fost strâns asociată cu locuirea umană încă din antichitate. Necesind puțin sau deloc pământ și stochează apă, energie nutritivă și medicinală în frunzele sale plinuțe, este pilonul „acoperișului viu” și se spune că protejează casa de fulgere și foc, ceea ce într-adevăr are sens.

Planta Sempervivum tectorum L. este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante , antiinflamatorii și antibacteriene . Frumoasa planta verde este benefica pentru tratarea infectiilor urechii , a unor iritatii ale pielii , iar ceaiul sau este potrivit pentru detoxifierea substantelor toxice retinute din organism. 


Proprietățile sale vindecătoare se datorează în primul rând prezenței acidului malic și formic. Sempervivum tectorum L. acționează similar cu aloe vera și este considerat unul dintre cele mai sigure medicamente pentru o gamă largă de boli de piele .

Uz tradițional ): antiinflamator, dureri în gât și infecții, arsuri solare, arsuri vechi, înțepături de insecte, aplicate pe tâmple pentru dureri de cap.

Frunzele și sucul de Sempervivum tectorum sunt folosite datorită acțiunii lor răcoritoare și astringente, aplicând extern pentru a calma numeroase afecțiuni ale pielii . Ca și în cazul multor alte mijloace care sunt atât astringente, cât și calmante, sucul gros strânge și înmoaie simultan pielea .

Frunzele proaspete sunt astringente, diuretice, racoritoare ca actiune. Ele sunt folosite ca labă aproape în același mod ca aloe vera în tratamentul unei game largi de boli de piele , arsuri , mușcături și înțepături etc., și sunt, de asemenea, folosite pentru a îndepărta negii și calusurile încăpățânate.

Planta Sempervivum tectorum este uneori folosită și pe plan intern pentru tratamentul zosterului, afecțiunilor pielii și hemoroizilor , deși este necesară o anumită îngrijire, deoarece în exces planta poate avea un efect laxativ sau poate provoca vărsături . Frunzele sunt culese după cum este necesar și folosite proaspete în acest scop.


Rețetă simplă de Sempervivum și miere

Ingrediente:


frunze suculente de Sempervivum tectorum

miere

Frunzele de Sempervivum și mierea se amestecă(se poate da si prin blender).

Puneti amestecul intr-un borcan de sticla, inveliti-l in folie si dati-l la frigider.

Luați o linguriță dimineața pe stomacul gol , cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.


Picături simple de suc pentru infecții ale urechii

Tăiați câteva frunze în jumătate și stoarceți două sau trei picături din sucul lor în urechea bolnavă. Lăsați lichidul să acționeze câteva minute, apoi întoarceți-l pentru a scurge lichidul din cavitatea urechii.


Ceai simplu

De asemenea, puteți folosi Sempervivum tectorum pentru a face un ceai. Ceaiul este foarte ușor de preparat. Pune cateva frunze uscate tocate intr-un castron mic cu 250 ml. cu temperatura de cel mult 80°C timp de aproximativ 15 minute. Lăsați apoi ceaiul să se răcească, scurgeți-l și beți. Ceaiul poate fi folosit și pentru a calma pielea iritată .

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii