Cat de des udam ceapa si usturoiul ?

 

Udarea plantelor de ceapă si usturoi poate fi o afacere dificilă. Prea puțină apă și dimensiunea și calitatea bulbilor au de suferit; prea multă apă și plantele sunt lăsate deschise la boli fungice și putrezire. Cu toate acestea, există câteva metode diferite de udare a cepei, așa că este o idee bună să vă familiarizați cu nevoile generale de udare a cepei înainte de a decide cel mai bun curs de irigare pentru dvs. 

Ceapa are nevoie de multă apă, dar solul nu trebuie să se ude niciodată. Necesarul ideal de apă pentru ceapă este să irigați la o adâncime de 2,5 cm. o dată pe săptămână, mai degrabă decât o stropire ușoară în fiecare zi. Dacă udați ceapa cu un furtun sau cu stropitoare , udați dimineața mai degrabă decât în ​​timpul căldurii zilei, care va ajunge pur și simplu să fie evaporată. 

Udarea deasupra capului poate provoca probleme. Dacă udați seara, frunzișul va rămâne umed peste noapte, ceea ce poate favoriza bolile. Există, totuși, alte două metode de udare a plantelor de ceapă care pot atenua problema cu frunzișul umed. 

Cum se iriga ceapa si usturoiul

 Alte două metode de udare a plantei de ceapă, pe lângă utilizarea unui furtun sau aspersoare, sunt irigarea prin brazdă și irigarea prin picurare a cepei . Irigarea prin brazdă este exact ceea ce sună. Brazdele sunt săpate pe lungimea rândului de ceapă și inundate cu apă. Acest lucru permite plantelor să absoarbă încet apa. 

 Sfaturi despre udarea cepei 

Răsadurile de ceapă ar trebui să rămână umede în mod constant până când plantele iau stăpânire. Utilizați un sol bine drenat . Continuați să udați chiar și atunci când sunt în bulbi . Acest lucru împiedică compactarea solului în jurul bulbilor și le permite să se umfle și să se extindă. Când vârfurile încep să se stingă, reduceți cantitatea de udare pentru a preveni putrezirea vârfurilor.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii