Inmultirea hreanului prin seminte

 

Prețuit pentru gustul înțepător al rădăcinilor sale comestibile, hreanul (Armoracia rusticana) este o plantă erbacee perenă din familia muștarului, Brassicaceae.  Când sunt începute în toamnă, butașii vor crește constant în lunile de iarnă, iar rădăcinile vor fi gata pentru recoltare până în primăvară. 

 Locație: Locația în creștere a hreanului ar trebui să fie cât mai luminos posibil. Planta cruciferă tolerează fără probleme o locație însorită. Pentru ca rădăcina pivotantă să se dezvolte la maximum, atât ca diametru, cât și ca lungime, cultivarea pe un sol afânat, permeabil este ideală. Solurile nisipoase lutoase sau solurile loess sunt potrivite. 

Pe de altă parte, solurile prea sărate nu sunt potrivite pentru cultivarea hreanului, deoarece este foarte sensibil la niveluri ridicate de sare. Din păcate, din cauza dimensiunii pe care o atinge rădăcina hreanului, planta nu este potrivită pentru creșterea în ghivece. Hreanul trebuie udat în mod regulat, mai ales în sezonul principal de creștere. Chiar și atunci când este cultivat în pat, poate necesita udare de mai multe ori pe săptămână. Cu toate acestea, umiditatea uniformă și constantă este necesară pentru formarea și creșterea rădăcinii pivotante. Dacă toamna se pune gunoi de grajd sau compost în patul de plantare, acest lucru va fi suficient pentru a oferi hreanului nutrienții adecvați. 

 Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii