Cojile de ceapa - ingrasamant si fungicid pentru rosii si castraveti

 În timpul recoltării de toamnă sau pe tot parcursul anului, nu aruncați coaja de ceapă - acesta este un îngrășământ organic valoros , absolut sigur pentru legume și alte plantări. Și, de asemenea, un instrument excepțional pentru combaterea unor dăunători și boli care afectează culturile horticole.

coaja de ceapă constă dintr-un număr mare de vitamine, minerale și componente biologice unice. Pentru grădină și grădină, puține produse se pot lăuda cu atât de multe proprietăți utile:

Caroten . O componentă indispensabilă a cojii de ceapă, care acționează ca un antioxidant pentru plantele obișnuite de grădină. Cu el, puteți îmbunătăți germinarea răsadurilor, puteți crește imunitatea culturilor de grădină. Proprietățile sale vor fi utile și pentru plantele de balcon, deoarece componenta le protejează bine de poluarea orașului. Substanța este capabilă să lupte împotriva microorganismelor dăunătoare și elimină perfect mucegaiul, putregaiul și diverse ciuperci.

Phytoncides . Ele fac parte din ceapă și coji, concentrația lor este deosebit de mare în straturile superioare ale cochiliei. Necesar pentru o imunitate puternică a plantelor. Inhiba activitatea aproape a oricăror bacterii.

vitamine din grupa B. Tratați plantele deteriorate în interior și în exterior. Răsadurile tinere, udate cu infuzie de ceapă, cresc mai bine. Tulpinile și rădăcinile devin mai sănătoase și mai rezistente la procesele de descompunere.

Un acid nicotinic. Ajută plantele să proceseze azotul și sulful, ceea ce afectează pozitiv dezvoltarea fiecărei celule. Reacțiile oxidative sunt imposibile fără acid nicotinic. Udarea cu infuzie pe coaja de ceapa intareste rujeola si imbunatateste germinatia daca plantarile sunt cultivate pe soluri grele.

Infuzia de coajă de ceapă protejează bine de bolile infecțioase. Utilizarea sa este eficientă pe varză și crucifere, precum și pe roșii și castraveți. Imediat ce observi frunze galbene sau vene negre, pulverizează planta cu o infuzie preparată după o rețetă de urgență.


Pe roșii, infuzia de ceapă este folosită ca remediu pentru mana. Udă tufișurile și le pulverizează. Puteți utiliza o compoziție pentru ambele proceduri.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii