Fertilizator eficient pentru muscate, petunii si tradanfiri !

 Grădinarii din întreaga lume sunt familiarizați cu abundența de culoare pe care petunia și mușcatele le oferă în perioadele de căldură și lumină. Petuniile, de toate dimensiunile și culorile, au împodobit ghivece și coșuri suspendate încă de la mijlocul anilor 1800. 


Cu peste 400 de soiuri diferite, muscata umilă evocă imagini ale cascadelor vibrante care se înfundă peste balustrade din fier forjat și trepte de piatră. Cum ne menținem plantele fericite, sănătoase și oferind acea abundență de culori visătoare? Găsind cel mai bun îngrășământ pentru petunii și mușcate de pe piață. 


Cel mai bun îngrășământ pentru petunii și muşcate 

Pe lângă frumusețea lor, aceste flori fierbinți sunt cunoscute pentru ușurința lor de îngrijire. Multă lumină solară, sol bogat în nutrienți și un flux constant de furaj care satisface nevoile lor NPK. 


În timp ce ambele sunt hrănitoare grele, cerințele lor de hrănire sunt simple. Un 5-10-5 pentru muscate si un 5-10-10 pentru petunii este o regula generala buna. 


Fertilizant granular vs lichid 

Ceea ce să alegeți depinde în principal de preferințele dvs. și de așteptările la rezultatul final. 


Lichidele pot economisi timp, deoarece nutrienții sunt transportați rapid la rădăcini, permițând absorbția imediată. Lichidele pot echilibra, de asemenea, nivelurile de pH.

Granulele puternic concentrate, cu eliberare lentă, oferă o hrănire constantă timp de câteva luni la un moment dat.

Concentrat lichid sau spray 

Concentratele diluate în apă funcționează fie prin absorbție prin rădăcină, fie ca spray foliar. Acest lucru poate fi de lungă durată și eficient din punct de vedere al costurilor, cu un pic de mers pe cale lungă. Și prăjiturile concentrate pot sta pe raftul tău de ghivece, fără mizerie, până când ești gata să le folosești.  


Granule sau pulbere de îngrășământ 

Granulele au eliberare lentă, oferind o hrănire constantă timp de până la nouă luni. Oferă nutrienți la fiecare udare.


Pulberile pot fi presărate ca o eliberare lentă sau diluate în apă pentru o absorbție mai rapidă. Deși pulberile sunt mai ieftine, ele prezintă un risc de arsură la rădăcină dacă nu sunt aplicate corespunzător.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii