Inmultirea magnoliilor din seminte

 Adunați semințele de magnolie la mijlocul lunii septembrie până la sfârșitul lunii octombrie. Purtați mănuși când trageți păstăile de semințe din con pentru a vă proteja mâinile de iritare. Așezați păstăile pe un prosop de hârtie într-o zonă caldă, interioară. Lăsați păstăile să se odihnească timp de două până la trei zile pentru a se usuca și a se deschide.


Agitați ușor păstăile deschise peste prosopul de hârtie pentru a extrage semințele roșii. Umpleți un vas pe jumătate plin cu apă caldă. Puneți semințele în apă. Lăsați semințele la macerat timp de trei zile, înlocuind apa la fiecare 24 de ore.


Turnați conținutul vasului într-o strecurătoare peste o chiuvetă pentru a scurge apa.. Așezați semințele pe un prosop de hârtie proaspăt și lăsați-le timp de 24 de ore să se usuce.


Turnați un strat de nisip umed în fundul unei pungi de plastic. Adăugați un strat de mușchi de turbă umed deasupra nisipului. Puneți semințele uscate pe mușchi de turbă. Adăugați un al doilea strat de mușchi, urmat de un alt strat de nisip. Sigilați punga și puneți-o într-un frigider la 4  grade C timp de trei până la șase luni.


Scoateți punga din frigider primăvara, când temperaturile sunt constant peste 5 grade C. Scoateți semințele din pungă și clătiți orice nisip sau mușchi de turbă.


Alegeți un loc de plantare în curtea dvs. care are un sol umed, bine drenat și care primește umbră parțială. Scoateți buruienile, curățați resturile și îndepărtați orice pietre de pe locul de plantare. Întindeți un strat de mulci de 5 cm peste locul plantei.


Bateți ferm pământul la loc. Apăsați sămânța de magnolie la 1/2 cm adânc în sol. Acoperiți sămânța cu pământ . Întindeți uniform un strat de mulci de 1 cm peste locul de plantare. Udați bine zona cu un furtun de grădină .


Păstrați locul de plantare umed, dar nu umed timp de două până la patru săptămâni sau până când sămânța germinează. Continuați să udați zona o dată pe săptămână pentru primul sezon de creștere.

Tips: eu am semanat 10 seminte toamna in pamant si am obtinut o magnolie !

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii