Cum se inmultesc ghioceii ?

 


Ghioceii obișnuiți sunt ieftini, așa că puteți cumpăra destul de mulți ca bulbi și îi puteți planta, în timp ce soiurile de ghiocei mai rare, cu diferențe marginale față de structura florii, pot fi mult mai scumpe datorită rarității lor. Oricum, cel mai gratuit și mai durabil mod de a vă crește numărul de ghiocei este de a împărți unele dintre pâlcuri existente. 

 Bulbii de ghiocei se vor inmulti in fiecare an, crescand cu 1 – 3 bulbi in plus pentru fiecare bec existent in gradina ta. În fiecare an, numărul dvs. de ghiocei va crește exponențial, dar poate încetini pe măsură ce palcurile devin prea aglomerate. Cea mai ușoară modalitate de a crește viteza de înmulțire a ghioceilor este să dezgropi ghemul, să separați bulbii și apoi să replantați cu mai mult spațiu, reîncepând procesul în toată grădina. 







 Personal, prefer mult să fac acest lucru atunci când bulbii sunt latenti după mijlocul verii. Lumea grădinăritului spune întotdeauna că mutarea ghioceilor în verde (ceea ce înseamnă în creștere) este cea mai bună, dar din punct de vedere tehnic, acest lucru nu are sens, deoarece dezgropați și deranjați o plantă în creștere activă, mai degrabă decât ca un bulb latent atunci când o mutați a câștigat. nu-l afectează. Dar oricum funcționează și mutarea lor în creștere activă este mai ușoară pentru că poți vedea cu ce ai de-a face.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii