De se trebuie sa inmuiati bulbii de crini inainte de plantare

 Ar trebui să inmuiați bulbii de crini inainte de plantare. Daca ati plantat bulbi de crini si acestia nu au rasarit, principala cauza ar putea fi anumite boli fungice ale bulbilor. Uneori se întâmplă ca bulbii sa fie mâncați de rozătoare la scurt timp după ce au fost plantați.

Dacă înmuiați bulbul timp de aproximativ 12 până la 24 de ore în apă tonică, îl poate salva de atacul rozătoarelor. 

Ideea principală din spatele înmuiării bulbilor înainte de a fi plantați este că va oferi bulbilor hidratare. Poate fi deosebit de util și necesar atunci când solul nu are suficientă umiditate sau există un decalaj de lungă durată înainte de a planta bulbul. Cu toate acestea, trebuie să știți că numai înmuierea bulbilor poate să nu fie soluția la problema solului uscat. Ar trebui să vă asigurați că solul este udat și irigat corespunzător, astfel încât să aibă suficientă hidratare pentru a hrăni cerințele plantei.

Dacă bulbii unei plante sunt înmuiați suficient de bine, ei vor începe să crească imediat. Prin urmare, înmuierea vă poate economisi până la trei săptămâni de timp de creștere.

Puteți înmuia bulbul cu o zi sau două zile înainte de plantare.

Plantele ar trebui să fie înmuiate cel puțin 1 oră până la maximum câteva ore în plus. Chiar și înmuierea de 20 de minute sau 40 de minute poate oferi rezultate bune.

În timp ce pregătiți soluția pentru a vă înmuia bulbii, ar trebui să fiți atenți și la temperatură. Bulbii nu trebuie înmuiati într-o soluție cu temperaturi extrem de calde și extrem de reci . 

Pentru a evitata formarea mucegaiului si a bolilor fungice se pun aproximativ 2 linguri de bicarbonat de sodiu in apa in care se inmoaie bulbii de crini.

După plantare, daca presupuneti ca aveti rozatoare in gradina,  puteți adăuga și niște pudră de talc in groapa in care plantati bulbii, pentru ca mirosul să fie disimulat. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii