Creșterea busuiocului din semințe

 Cultivarea busuiocului din semințe ar trebui să fie pe lista tuturor grădinarilor. De ce? Busuiocul este ușor de cultivat din semințe și atunci când cumpărați semințe în loc de transplanturi puteți alege dintre zeci de tipuri și soiuri disponibile prin cataloagele de semințe. Există două moduri de a începe semințele de busuioc: în interior, într-o fereastră sau sub o lumină crescută, sau prin însămânțare directă în aer liber. 

Majoritatea grădinarilor seamana semințele de busuioc în interior pentru a obține un salt în sezonul de creștere. Semănați semințele cu 6 până la 8 săptămâni înainte de ultimul îngheț de primăvară așteptat.


Există două moduri de a crește busuioc din semințe. În primul rând, puteți porni semințele în interior, pe un pervaz însorit sau sub lumini de creștere. În cele din urmă, plantele tinere sunt transplantate în grădină. A doua metodă este de a direcționa semințele de busuioc în paturi de grădină sau recipiente.


Semănarea semințelor în interior chiar mai devreme nu vă oferă neapărat un avans în privința recoltei de busuioc. Înseamnă doar că veți avea plante mai mari care trebuie re-împodobite în recipiente mai mari. Și vor ocupa mult spațiu pe pervazul ferestrei sau sub lumini. În plus, transplantarea plantelor mature de busuioc în grădină are ca rezultat adesea plante care încep să înflorească în loc să împingă o mulțime de frunze proaspete.


Cealaltă tehnică de cultivare a busuiocului din semințe este de a semana semințele în aer liber. Alegeți un loc însorit și modificați solul cu un strat subțire de compost. Plantați semințele la sfârșitul primăverii sau la începutul verii, la aproximativ o săptămână sau două după ultimul îngheț de primăvară. Temperatura solului ar trebui să fie de cel puțin 70F (21C). Semănați semințele la un sfert de cm adâncime și un cm distanță.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii