Crema de brusture facuta acasa

 

Originar din Europa și Asia și acum naturalizată în America de Nord, brusturele ( Arctium lappais ) este o plantă care, împreună cu margaretele și floarea soarelui, aparține familiei Asteraceae . 

Brusturele poate fi considerată o buruiană (datorită capacității sale de a se răspândi), dar planta a fost folosită de secole ca remediu pentru o gamă largă de afecțiuni. În medicina tradițională chineză, fructele, semințele, rădăcinile și frunzele de brusture au fost folosite ca decocturi sau ceaiuri pentru răceli, gută , reumatism, boli de stomac și cancer, precum și pentru a promova urinarea, creșterea transpirației și facilitarea mișcărilor intestinale. De asemenea, a fost promovat ca afrodisiac.

Cum se folosește brusturele?
Deși toate aspectele plantei sunt folosite, rădăcina albă în formă de morcov - conține cea mai mare cantitate de nutrienți - este cea care pare să posede cea mai mare parte din pretinsa putere de vindecare a brustureluii. Rădăcina conține numeroase substanțe fitochimice, inclusiv lignani, triterpenoizi și poliacetilene, dintre care unele s-au dovedit a promova circulația sângelui (de unde și reputația sa de agent de detoxifiere) și sunt legate de proprietățile antidiabetice.

Brusturele este în general considerat sigur, totuși, unii oameni ar trebui să o evite.

Precauții speciale:

Persoanele cu diabet zaharat care iau medicamente pentru scăderea zahărului din sânge nu ar trebui să utilizeze rădăcină de brusture, deoarece poate provoca hipoglicemie.
Brusturele a fost folosit în mod tradițional ca diuretic pentru a crește producția de urină și nu este recomandat să luați diuretice suplimentare în timpul utilizării, deoarece poate provoca deshidratare.
De asemenea, brusturele poate declanșa o alergie la persoanele sensibile la margarete, crizanteme sau ambrozie. Întrerupeți utilizarea și consultați medicul dumneavoastră dacă bănuiți o reacție alergică.
Dacă aveți o sensibilitate la alimentele bogate în inulină (cum ar fi anghinarea, sparanghelul sau prazul), este posibil să aveți gaze temporare sau balonare după ce mâncați rădăcină de brusture.
Evitați utilizarea dacă sunteți însărcinată, deoarece s-a raportat că planta stimulează uterul și poate provoca travaliu prematur.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii