Rucola - plantare, ingrijire și recoltare

 Rucola este un verdeata cu frunze de sezon rece, cu creștere rapidă, care adaugă salatelor o aromă acidulată, asemănătoare muștarului. 

 Plantați primăvara devreme sau toamna devreme și veți putea recolta frunzele tinere la 6 până la 8 săptămâni după însămânțare. Semințele vor germina rapid în sol răcoros, iar răsadurile sunt capabile să tolereze un îngheț ușor.


Rucola se descurcă cel mai bine în sol bogat în nutrienți, bine drenat, dar va tolera o mare varietate de condiții, ceea ce o face o alegere excelentă pentru containere, paturi înălțate sau paturi tradiționale de grădină. Preferă solul ușor acid, cu un pH între 6 și 7.


Plantați într-un loc care este plin de soare (6 sau mai multe ore de lumină solară) pentru cele mai bune rezultate. Rucola va crește în soare parțial, dar nu la fel de bine.


Evitați să plantați rucola în zonele în care rudele sale (alte Brassica) au fost plantate recent, deoarece dăunătorii și bolile pot persista. 


Când să plantezi rucola

Semințele de rucola vor germina la temperaturi ale solului de până la 4 ° C, așa că semănați-le în aer liber de îndată ce solul poate fi lucrat primăvara. 

Semănați la sfârșitul verii sau la începutul toamnei pentru o recoltă de toamnă sau iarnă.

Cum să plantezi rucola

Semănați semințele la la 1cm adâncime și la aproximativ 1-2  una de cealalta, în rânduri de 20 cm unul de celălalt. Alternativ, răspândiți semințele de rucola singure sau amestecați cu alte salate verde.

Semințele germinează în aproximativ o săptămână (sau puțin mai mult în sol rece). Accelerează germinația prin înmuierea semințelor în apă timp de câteva ore înainte de plantare.

Semănați semințe noi la fiecare 2 până la 3 săptămâni pentru o recoltă continuă mai târziu!


Păstrați solul uniform umed, mai ales pe vreme mai caldă, când se poate produce flori si atuci frunzele isi pierd aroma si nu mai sunt bune de consum.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii