Cresterea daliilor din seminte

 Ați încercat vreodată să creșteți dalii din semințe? În mod tradițional, florile de dalie sunt cultivate din  tuberculi , dar știați că puteți crește și dalii din semințe? Prefer să cresc majoritatea daliilor mele din tuberculi, deoarece știu exact cum vor arăta când vor înflori. Cu toate acestea, mi se pare distractiv și incitant să încerc să cultiv niște flori de dalie din semințe, deoarece vor produce noi soiuri pe care nu le-am văzut până acum. Când creșteți dalii din semințe, în esență creșteți noi plante cu flori noi și unice.


Când lăsați o floare de dalie pe plantă, aceasta va ajunge în cele din urmă la sămânță. Capul florii va crea o păstaie de semințe care va produce semințe pe care apoi le puteți crește în anul următor. Fiecare sămânță conține propriul său ADN și va crește o varietate nouă și unică. Aceste păstăi de semințe sunt de obicei recoltate la sfârșitul sezonului de creștere pentru a permite capetelor semințelor să se maturizeze complet și să producă semințe coapte. Apoi, după recoltarea semințelor, le depozitați peste iarnă și le creșteți în primăvara următoare.


Semințele de flori de dalie își obțin machiajul genetic de la părintele semințelor, precum și de la polenizarea albinelor. Așa este, albinele și alți polenizatori de grădină joacă de fapt un rol uriaș în determinarea ce vor crește în cele din urmă semințele tale de dalie. Albinele transportă polen de la o plantă de dalie la alta și modifică de fapt structura genetică a semințelor de dalie. Cele mai multe semințe de dalie cu polenizare deschisă vor crește flori simple sau semiduble cu un centru deschis. Mulți crescători fie vor elimina daliile centrate deschis, fie vor poleniza manual daliile pentru a le crește șansele de a produce o dalie complet dublă.

Există mai multe motive pentru care poate doriți să luați în considerare creșterea florilor de dalie din semințe. Cultivarea daliilor din semințe este mult mai ieftină și mai accesibilă decât cumpărarea unui pachet de tuberculi de dalie. Puteți cumpăra un pachet de semințe cu 3-5lei , în timp ce un singur tubercul de dalie vă costa 30 lei!

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii