Inmultirea capsunilor prin stoloni

 

Deoarece mulți oameni aleg să îndepărteze stolonii pentru a le permite plantelor să-și concentreze energia pe a face fructe mari, ii puteți tăia pe măsură ce apar și le puteți pune în ghiveci, în loc să ii aruncați pur și simplu. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor cred că sfârșitul verii sau toamna este un moment ideal pentru a tăia căpșunii, chiar înainte de mulcirea iernii . Practic, oricând între primăvară și toamnă este în regulă, atâta timp cât stolonii au produs o creștere adecvată a rădăcinilor. 

 Plantele de căpșuni trimit, de obicei, un număr de stoloni, așa că alegerea unora pentru tăiere nu ar trebui să fie prea dificilă. În funcție de câți vrei să crești, trei sau patru ar trebui să fie bune pentru început. Trageți cu grijă fiecare stolon departe de planta mamă. Păstrați cei mai apropiați alergători de planta-mamă pentru înmulțire, deoarece acestea sunt cele mai puternice și prindeți-i și aruncați-i pe cei care sunt cei mai îndepărtati. 

În timp ce puteți lăsa curelele să înrădăcineze acolo unde sunt, de obicei ajută să le lăsați să înrădăcineze într-un recipient propriu, astfel încât să nu va trebui să dezgropați noua plantă mai târziu. Din nou, aceasta este o preferință personală. Dacă alegeți să înrădăcinați într-un ghiveci, mergeți cu ceva de aproximativ8-10 cm. în diametru. Umpleți ghivecele cu turbă umedă și nisip și apoi scufundați-i în pământ lângă planta mamă. Așezați fiecare pasaj deasupra mediului de ghiveci și ancorați cu o piatră sau o bucată de sârmă. Udă bine. Apoi, în aproximativ patru până la șase săptămâni, ar trebui să existe suficientă creștere a rădăcinilor pentru a le îndepărta de planta mamă. Puteți să scoateți ghiveciul din pământ și să dați plantele altora sau să le transplantați într-o altă locație din grădină.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii