Cultivarea ridichilor negre

 Ridichile sunt o legumă de sezon rece, care se poate maturiza foarte repede. Soiurile mici, rotunde, vor deveni lemnoase dacă sunt cultivate la temperaturi calde.

Ridichile negre ( Raphanus sativus 'niger') sunt mai aromate, mai piperoase și mai înțepătoare decât majoritatea soiurilor de ridichi, de asemenea, tind să fie puțin mai mari. Ridichile standard pot trece de la sămânță la cină în doar 3 săptămâni, ridichea neagră durează mai mult, de 2-3 ori mai mult.


Plantarea ridichilor

Ridichile sunt însămânțate direct în grădină. Pot fi începute foarte devreme primăvara, de îndată ce pământul este relativ uscat și poate fi lucrat și din nou la sfârșitul toamnei, în rame reci.. Ridichile pot fi stoarse între alte plante și sunt bune la afânarea și cultivarea solului pt. legume cu încolțire mai lentă, cum ar fi morcovii.

Semănați semințele la 0,5 cm până. Veți dori cel puțin și  5 cm între plante, dar răsadurile pot fi subțiate și consumate când au o înălțime de un cm sau doi.

Majoritatea ridichilor negre cultivate comercial sunt folosite pentru a face suplimente alimentare și medicinale, dar câteva își găsesc drumul în magazinele de produse de specialitate și tărâmul minunilor culinare al bistrourilor și restaurantelor gourmet.

Când mănâncă aceste ridichi crude, unii oameni decojesc pielea exterioară, deoarece o consideră prea piperată și picantă, personal îmi place să o păstrez – dar asta este doar o preferință personală.


Dăunători și probleme

Virmele din rădăcină de varză sunt mai mult o problemă în grădinile din nord, unde se transformă în ridichi.

Viermii tăi se pot hrăni și cu ridichi.

Gândacii de purici vor face paguba la frunze de ridichi, dar nu rănește bulbul.

Monitorizați pentru a prinde aceste insecte înainte ca acestea să distrugă întreaga recoltă. Le puteți evita aproape în întregime crescând ridichile sub coperte de rând.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii