Cu ce hrănim roșiile și castraveții pentru fructificare abundentă si o creștere activă !

 

Începeți cu un îngrășământ bun de pornire

 Plantele de tomate au nevoie de un plus de nutrienți atunci când sunt transplantate în grădină. Îngrășămintele solubile în apă concepute pentru plantele fructifere, cum ar fi una cu o formulare 24-8-16, funcționează bine, dar puteți achiziționa și îngrășământ conceput special pentru roșii care are o formulă 18-18-21. Amestecarea oricărei soluții la o rată de 1 lingură per litru de apă oferă suficient îngrășământ pentru mai multe răsaduri. Turnați 2 până la 4 căni de soluție în gaură înainte de a transplanta răsadul. Aplicați îngrășământ pentru a crește dimensiunea fructelor 

Plantele de tomate au nevoie de obicei de puțin azot suplimentar până la mijlocul verii, deoarece rezervele inițiale de azot din sol sunt epuizate. Frunzele inferioare îngălbenite indică faptul că este nevoie de azot. Stresul de azot în acest moment este o cauză comună a bolii timpurii. Acesta este un moment bun pentru a începe să aplicați în mod regulat fie îngrășământul solubil în apă 24-8-16 pentru plante cu flori, fie o formulă 18-18-21 pentru plante de tomate, deoarece ambele oferă nutrienții de care roșiile dvs. au nevoie pentru a produce rosii de mari dimensiuni. 

 Hrănește-ți roșiile cu fosfor

 Ca și alte legume fructifere, plantele de roșii au nevoie de surse ample de fosfor în timpul înfloririi pentru a promova un fruct bun. Fosforul este numărul mijlociu enumerat pe îngrășăminte. Formulările de îngrășăminte solubile în apă, cum ar fi 24-8-16 și 18-18-21, furnizează fosforul necesar pentru a promova fructificarea.

Stropiți îngrășământul de-a lungul rândului, la aproximativ12 cm de plante și lucrați-l în primii 6 cm ai solului. Udați bine pentru a dizolva îngrășământul. Păstrați îngrășământul în apropiere pe măsură ce plantele cresc Îngrășământul solubil în apă pentru plante cu flori sau pentru roșii poate fi aplicat la fiecare șapte până la 14 zile, după cum este necesar, atunci când este amestecat la o rată de 1 lingură per galon de apă. În timp ce plantele tinere de roșii se dezvoltă cu un litru din amestec, creșteți cantitatea la un galon pe măsură ce planta de roșii se maturizează. Aceste formule pentru plante fructifere conțin nutrienții de care plantele tale de roșii au nevoie pentru a produce fructe mari și sănătoase și pentru a crește randamentul de tomate pe plantă.


Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii