Ce să semănăm în februarie și martie ?

 Exista o multime de legume care tolereaza temperaturile scazute si pot fi semanate in aer liber, de la sfarsitul lunii februarie si toata luna martie.

Odata ce conditiile meteo ne permit, incepem sapatul in gradina urmat de o fertilizare cu gunoi de grajd uscat sau compost. Majoritatea legumelor au nevoie la inceput , un ingrasamant bogat in azot.

Semantul timpurieueste extrem de important pentru unele legume care prefera vremea rece si care se vor dezvolta bine doar daca sunt semanate in aceasta perioada.

Salata verde este una dintre primele legume semanate in gradina. Distanta de semanare, depinde de soiul ales, dar oricum salata verde va fi rarita dupa ce creste si are cateva frunze. Necesita un sol bine pregatit si bine fertilizat in azot.

Sfecla rosie se seamna de asemenea in aceasta perioada. Adancimea de semanare a semintelor este de 2 cm, distanta intre plante trebuie a fie de 10 cm , iar intre randuri de 40 cm. De la germinare, sfecla se poate culege in apoximativ, doua luni si jumatate.

Mazarea, cu cat o semanam mai devreme cu cat se va dezvolta mai frumos si va produce o multime de pastai. Daca o semanam in aprilie, nu se va dezvolta bine deoarece nu toloreaza vremea calda.

Morcovii pot fi semanati in aceasta perioada, deoarece au cerinte scazute fata de temperatura. Plantele tinere de morcovi pot rezista la temperaturi scazute de -5 grade C fara probleme. Lucrarea solului pentru a creste morcovi trebuie sa fie de buna calitate pentru a obtine morcovi mari si sanatosi. Semanatul semintelor se face pe randuri cu distante de 35-40 cm.

Spanacul, de asemenea foarte rezistent la frig, se incepe semanarea lui imediat ce vremea o permite. Spanacul se seamana in randuri cu distante inrtre ele de 25 cm , iar distanta intre plante este de 4 cm.

Daca nu aveti patrunjel de anul trecut in gradina, aceasta perioada este ideala pentru a il semana.

Dintre ierburi aromatice mai puteti semana, telina, pastarnacsi leustean.

Ridichile se seamana la incepul primaverii la o adancime de 2 cm iar distanta intre plante trebuie a fie de 5 cm , in functie de soiul ales.

Ceapa , prazu lsi usturoiul, de asemenea . se planteaza in acesta perioada  si cu cat se planteaza mai devreme cu atat vom obtine bulbi mai mari si sanatatosi.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii