Beneficiile de sanatate ale nucilor

 Consumul de nuci ca parte a unei diete sănătoase poate fi bun pentru inimă. Nucile conțin acizi grași nesaturați și alți nutrienți. Și sunt o gustare grozavă - ieftine, ușor de depozitat și ușor de împachetat atunci când sunteți în deplasare.


Un dezavantaj al nucilor este că unele pot avea un conținut ridicat de calorii, așa că este important să limitați porțiile. Dar alegerea nucilor în loc de o gustare mai puțin sănătoasă vă poate ajuta doar să respectați o dietă sănătoasă pentru inimă.


Cum ar putea nucile să-ți ajute inima?

Cercetările au descoperit că consumul frecvent de nuci scade nivelul de inflamație legat de bolile de inimă și diabet.


Consumul regulat de o dietă sănătoasă care include nuci poate:


Îmbunătățiți sănătatea arterelor

Reduce inflamația asociată bolilor de inimă

Reduceți riscul apariției cheagurilor de sânge, care pot duce la atacuri de cord și accident vascular cerebral

Reduceți riscul de hipertensiune arterială

Reduceți riscul de deces prematur din cauza bolilor de inimă

Scade nivelurile de colesterol nesănătos, în special lipoproteinele cu densitate joasă (LDL sau „rău”) și trigliceridele, care pot înfunda arterele

Ce ar putea face nucile să fie inima sănătoasă?

Nucile sunt o sursă bună de proteine. Majoritatea nucilor conțin, de asemenea, cel puțin unele dintre aceste substanțe sănătoase pentru inima:


Grăsimi nesaturate. Nu este clar de ce, dar se crede că grăsimile „bune” din nuci – atât grăsimile mononesaturate, cât și cele polinesaturate – scad nivelul de colesterol rău.

Acizi grasi omega-3. Multe nuci sunt bogate în acizi grași omega-3. Omega-3 sunt acizi grași sănătoși. Acestea pot reduce riscul de atacuri de cord și accident vascular cerebral.

Fibră. Toate nucile conțin fibre, care ajută la scăderea colesterolului. De asemenea, fibrele te fac să te simți sătul, așa că mănânci mai puțin.

Steroli vegetali. Unele nuci conțin steroli vegetali, o substanță care poate ajuta la scăderea colesterolului. Sterolii vegetali sunt adesea adăugați la produse precum margarina și sucul de portocale pentru beneficii suplimentare pentru sănătate, dar sterolii se găsesc în mod natural în nuci.

L-arginina. Nucile sunt, de asemenea, o sursă de L-arginină. Unele cercetări sugerează că L-arginina poate scădea tensiunea arterială, poate îmbunătăți colesterolul și poate îmbunătăți sănătatea generală a vaselor de sânge.

Ce este o porție sănătoasă de nuci?

Nucile conțin grăsimi. Chiar dacă cea mai mare parte este grăsimi sănătoase, caloriile se pot adăuga totuși. De aceea ar trebui să mănânci nuci cu moderație.


Adulții ar trebui să își propună să mănânce aproximativ 4 până la 6 porții de nuci nesărate pe săptămână, ca parte a unei diete sănătoase.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii