Inmultirea muscatelor prin butasi pusi in apa

 Mușcatele sunt preferate pentru umplerea unui jardinier , un coș suspendat sau un pat de grădină cu flori viu colorate. Aceste plante ușor de cultivat înfloresc în roșu, roz, portocale, violet și alb luni întregi. De asemenea, mușcatele sunt ușor de înrădăcinat în apă pentru a le face mai multe pentru grădina dvs. sau pentru a le ierna. Deși cultivate în mod obișnuit ca plante anuale, mușcatele ( Pelargonium ) sunt de fapt plante perene în aria lor nativă din Africa de Sud. 


Când ar trebui să iau o tăietură din mușcata mea?

Primăvara devreme și sfârșitul verii sunt cele mai bune perioade pentru a lua o tăietură din mușcate. Acesta este momentul în care planta tinde să nu fie în plină floare. Chiar dacă acesta este momentul ideal, o tăietură poate fi luată oricând doriți. În regiunile calde, puteți chiar să înrădăcinați butași de mușcate în timpul lunilor de iarnă (în zonele mai reci, puteți înmulți mușcate de interior ). Butașii pot dura câteva luni pentru a începe să-și producă propriile flori.


Cum să înrădăcinați butașii de geranium în apă

Consumabile necesare:

Planta de muscata

Foarfece de tăiere sau foarfece de grădină

Apă

Borcan sau vază

Sol

Ghiveci

Hormonul de înrădăcinare (opțional)

Pământ pentru ghiveci


Găsiți tulpina perfectă pentru a tăia. Tăierea ideală va veni dintr-o ramură sănătoasă și puternică. Sari peste tulpinile cu frunze decolorate sau ofilite. Nu alegeți tulpinile slabe și slabe și evitați și cele mai vechi ramuri.


Folosind foarfece clare sau foarfece de grădină, tăiați chiar deasupra nodului care leagă tulpina de muscata pe care o doriți de restul plantei. Țintați să obțineți o tăietură care să aibă o lungime de 8 până la 12 cm. Mai mult și butașul nu se va înrădăcina bine.


Mai multe, in videoclipul meu de mai jos:

Comentarii