Inmultirea hortensiei prin butasi

 

În timpul epocii victoriane, hortensiile erau considerate a reprezenta strălucirea sau lăudăroșia. Acest lucru se datorează faptului că, în timp ce hortensiile produc flori spectaculoase, rareori, sau vreodată, produc semințe. Acest lucru poate crea o problemă pentru un grădinar care dorește să înmulțească arbuști de hortensie. Din această cauză, înmulțirea hortensiilor se face de obicei din butași .

 Primul pas pentru a înrădăcina butașii din hortensie este să selectați o tulpină pentru tăiere. La începutul toamnei, alegeți o tulpină pentru înmulțirea hortensiilor care are cel puțin 15 cm lungime, care nu are floare și are o creștere nouă. O tulpină nouă va avea un verde mai deschis decât vegetația veche. De asemenea, rețineți că, dacă locuiți într-un climat mai rece, în care hortensia moare înapoi la pământ, întregul arbust poate consta dintr-o nouă creștere. Odată ce ați selectat o tulpină pentru a propaga hortensia, luați o pereche de foarfece ascuțite și tăiați tulpina chiar sub un nod al frunzei. Un nod de frunze este locul în care un set de frunze va crește. Tăierea de hortensie ar trebui să aibă o lungime de cel puțin 10 cm. și ar trebui să conțină cel puțin un set suplimentar de frunze deasupra nodului frunzei selectat.

 Apoi, îndepărtați toate frunzele, cu excepția celui mai de sus, din butași. Butașii ar trebui să aibă doar două frunze rămase. Tăiați cele două frunze rămase în jumătate în cruce (nu pe lungime). Dacă este disponibil, înmuiați capătul butașii în hormon de înrădăcinare . În timp ce hormonul de înrădăcinare va crește șansele de a înmulți cu succes hortensii, puteți în continuare să inmultiti arbuști de hortensie fără el. Acum, puneti butasul în pământ umed pentru ghivece . Acoperiți vasul cu o pungă de plastic, asigurându-vă că punga nu atinge frunzele tăieturii de hortensie.

Mai multe, in vidoclipul meu de mai jos :

Comentarii