Coada soricelului - beneficii si recoltare

 Cea mai cunoscută utilizare a acestuia este de a opri sângerarea atunci când este aplicată pe o rană, cum ar fi pulberea antistiptică. Frunzele sunt antimicrobiene și calmează durerea. 

Coada soricelului este, de asemenea, folosit ca ajutor pentru somn, pe erupții cutanate și mâncărimi ale pielii, vânătăi, entorse și umflături, pentru a ameliora congestia de la alergii și răceli, ca ajutor pentru eczeme și piele uscată și pentru a induce transpirația pentru a sparge febra. Se folosesc frunza, floarea și tulpina.

Coada soricelului poate fi folosit în atât de multe moduri, inclusiv ceaiuri, tincturi, spălări, ulei infuzat, comprese, pudră pentru răni (făcută din ierburi uscate sub formă de pudră fină) sau infuzată în hamamelis ca spray pentru vene varicoase. 

De asemenea, puteți achiziționa ulei esențial de șoc și esență de flori. Tocmai am zgâriat suprafața, există atât de multe lucruri pe care această plantă poate face. Veți găsi coada soricelului sălbatica care crește în zonele înierbate în plin soare. Plantele au aproximativ 30 cm înălțime, acoperite cu capete de flori care sunt fiecare compus din multe flori mici. 

Recoltați coada soricelului într-o zi caldă și însorită, când plantele sunt în plină floare. Tăiați tulpina chiar deasupra unui nod al frunzei. Puteți folosi atât florile, cât și frunzele.

Așteptați până când roua s-a uscat, dar înainte ca uleiurile esențiale ale plantelor să se risipească în căldura zilei.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii