Cum să plantezi, să crești și să îngrijești brândușa de primăvară

 Ieșind din structuri asemănătoare bulbilor numite cormi, brandusele sunt plante cu flori perene cu creștere scăzută  din familia irisului (Iridaceae) care revin an de an timp de cel puțin cinci ani.

Crocusii cresc în diferite condiții, inclusiv păduri, grădini de coastă și peluze suburbane. De obicei, căprioarele trec peste ele, dar rozătoarele precum veverițele, chipmunks și șoarecii consideră crocusii o gustare gustoasă. Culorile înflorite ale florilor în formă de cupă includ mov, lavandă și galben. Există peste 80 de specii de crocus, dar majoritatea cormilor disponibile comercial sunt plante hibride derivate din încrucișarea atentă a speciilor selectate.

Crocusurile sunt cel mai adesea plantate pentru culoarea primăverii devreme, deși există și soiuri care înfloresc la sfârșitul toamnei și la începutul iernii.

Când să plantezi

Crocusurile sunt adesea unul dintre primii înfloriți la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii. Ar trebui să fie plantate la începutul toamnei . Brandusele apar de obicei la două până la cinci săptămâni după ce temperatura crește la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, în principal în funcție de schimbarea temperaturii.

Unde să plantezi

Crocusii preferă petele pline de soare, dar din moment ce înfloresc înainte ca copacii să fi desprins, pot fi amplasați sub sau în apropierea copacilor de foioase. Feriți-vă de a le planta la umbra densă din partea de nord a clădirilor sau sub tufișuri, frunziș veșnic verde luxuriant sau desișuri.


Cum să plantezi

Plantați cormuri de crocus la aproximativ 8 cmi adâncime și la 2 până la 4 cm distanta, cu capătul ascuțit în sus. Uneori poate fi dificil de spus care este capătul ascuțit. Dacă nu poți, nu-ți face griji prea mult; planta va crește spre lumină. Adăugarea de hrană  în sol va asigura că plantele au toți nutrienții necesari. De asemenea, plantați-le în ciorchini versus rânduri sau margini; sunt mici, delicate și mai puțin impresionante atunci când sunt evidențiate.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii