Cum să germinați semințele în prosoape de hârtie sau servetele

 



Ce tipuri de semințe pot fi germinate cu prosoape de hârtie?

Toate semințele de legume, ierburi și flori pot fi germinate într-un prosop de hârtie sau servetele, dar personal, consider că metoda baggie este cea mai eficientă pentru semințele care au nevoie de mult timp pentru a germina.

Anumite semințe care au nevoie de un început cald (cum ar fi ardeiul iute) sunt încăpățânate și durează până la trei săptămâni pentru a germina. Au nevoie de condițiile potrivite înainte de a încolți : echilibrul perfect de căldură, umiditate și timp.

În majoritatea scenariilor de pornire a semințelor, una sau două dintre aceste cerințe lipsesc de obicei, ceea ce întârzie germinarea.

Metoda baggie accelerează procesul, oferind aceste condiții în mod constant , cu un efort minim din partea dumneavoastră.


Prosoape de hârtie, filtre de cafea sau hârtie de ziar (folosește tot ce ai prin casă)

Folii de plastic sau caserole

Semințe


Udați e, astfel încât hârtia să fie umedă, dar să nu se înece în apă. Puneți semințele pe jumătatea inferioară a hârtiei, lăsând un centimetru între semințe pentru a oferi rădăcinilor spațiu să crească.

Glisați hartia cu seminte (cu semințe) în interiorul pungii.


Îmi place să sufle aer în pungi folosind un pai și apoi să le sigilez strâns pentru a grăbi germinarea. De asemenea, vă puteți lăsa pungile plate, dar aerul creează mai mult un efect de seră (care este util în special pentru ardeii iute și alte semințe iubitoare de căldură).


Pune-le într-o zonă caldă a casei. Pentru mine, aceasta este o fereastră orientată spre sud, dar le puteți lăsa oriunde cu o cantitate decentă de căldură și umiditate, cum ar fi o baie sau o spălătorie.

Doar nu le ține prea fierbinte (ca deasupra caloriferelor), deoarece riști să gătești semințele înainte ca acestea să încolțească.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii