Beneficiile de sanatate ale usturoiului incoltit

Se crede că legumele și fructele care au încolțit sunt dăunătoare pentru sănătate, deoarece eliberează substanțe chimice toxice pentru organism. Deși acest lucru ar putea fi valabil pentru anumite fructe și legume, nu se aplică usturoiului. 





În timp ce usturoiul neîncolțit este cunoscut pentru că ajută la reducerea colesterolului, ține la distanță bolile de inimă, învinge cancerele, vindecă infecțiile pielii și chiar ajută la decongestionarea nasului înfundat; S-a descoperit că usturoiul încolțit are beneficii uimitoare pentru sănătatea inimii .


În mod normal, usturoiul încolțește singur dacă este lăsat în aer liber. Daca doriti sa accelerati procesul ,lasati-l la lumina, caldura si umiditate ( o bucatarie in care se gateste este ideala).


Usturoiul încolțit are de fapt beneficii mai puternice pentru sănătate decât cel neîncolțit.


Poate lupta împotriva cancerului: Procesul de încolțire în usturoi stimulează producția de fitochimice, care au proprietăți uimitoare, cum ar fi capacitatea de a bloca răspândirea în continuare a celulelor canceroase maligne și de a inhiba activitatea agenților cancerigeni (substanțe chimice care cauzează cancer) în organism. În afară de asta, usturoiul produce și o cantitate mare de anti-oxidanți care sunt foarte utili în eliminarea radicalilor liberi de oxigen, unul dintre principalele motive pentru formarea cancerului.


Îți protejează inima: în același mod în care fitochimicele blochează activitatea agenților cancerigeni, ele stimulează și activitatea enzimelor și blochează activitățile care duc la formarea plăcii, un factor important în formarea blocajelor în inimă. Acest lucru vă ajută astfel să vă protejați de suferința de boli de inimă și atacuri de cord.


Poate preveni accidentele vasculare cerebrale: usturoiul este o sursă bogată de anjoenă, o substanță care previne formarea cheagurilor de sânge. De asemenea, este plin de nitriți, un compus care ajută la dilatarea (sau lărgirea) arterelor. Ambele activități în tandem ajută la prevenirea apariției accidentelor vasculare cerebrale (o afecțiune cauzată de formarea unui cheag de sânge în vasele de sânge ale creierului).

 Dacă suferiți frecvent de răceală și tuse sau infecții, este timpul să mâncați niște usturoi încolțit. Acest lucru se datorează faptului că usturoiul încolțit, în special cel care a fost încolțit timp de cinci zile, oferă corpului tău o doză puternică de antioxidanți. Acești antioxidanți, la rândul lor, vă întăresc sistemul imunitar, protejând chiar celulele care ucid infecțiile. Așadar, dacă vrei să fii sănătos pe tot parcursul anului, iată șansa ta să te încarci cu usturoi încolțit.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii