Cand se pun semintele pentru rasadurile de ardei


Indiferent dacă preferați crocantul rece al unui ardei gras dulce sau focul înflăcărat al unui ardei iute, nu există niciunul mai satisfăcător decât cei pe care i-ați cultivat singur. Există – la propriu – sute de soiuri din care să alegeți; a decide ce să crești este jumătate din distracție!


Puține culturi vin într-o varietate de forme, dimensiuni și, desigur, niveluri de căldură ca ardeii și ardeii iute. Cu atât de multe de explorat, întotdeauna există ceva nou de care să te bucuri. Creșteți-le singur și veți putea recolta la vârful perfecțiunii, astfel încât să vă puteți bucura de o aromă de neegalat.


Acum este momentul să începeți să semănați, dar înainte de a deschide un pachet de semințe, citiți mai departe sau urmăriți videoclipul nostru pentru a descoperi secretele succesului în creșterea ardeiului.


Ardeii au nevoie de căldură și de soare pentru a se dezvolta. Căldura este deosebit de importantă pentru germinare și apoi pentru a încuraja creșterea puternică a răsadurilor, astfel încât acestea vor trebui pornite în interior sau sub acoperire în majoritatea climatelor. 


Semănați semințele la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, cu cel mult două luni înainte de ultima dată la îngheț.


Semănați în ghivece sau în tăvi cu amestecul de început de semințe. Spați semințele la cel puțin  2,5 cm de-a lungul suprafeței, apoi acoperiți cu puțin mai mult amestec. Poate doriți să purtați mănuși dacă manipulați semințe de la soiuri deosebit de fierbinți – și, vă rugăm, aveți grijă să nu vă frecați ochii după ce le-ați atins! Udă semințele folosind un spray fin.


Răsadurile apar rapid atunci când ghivecele sau tăvile sunt așezate pe un covor de căldură sau într-un propagator încălzit setat la aproximativ 70 °F (21 °C). Alternativ, fixați pungi de plastic transparent peste ghivece folosind o bandă de cauciuc, apoi mutați-le pe un pervaz cald pentru a germina.


Comentarii