Ce îngrășământ face căpșunile dulci?



 Prioritatea numărul unu pentru marea majoritate a grădinarilor atunci când cultivă căpșuni este aceea a aromei și, cel mai important, a dulceaței. 


Pentru a recolta cea mai dulce căpșună perfectă, trebuie să vă asigurați că o serie de factori se unesc. Cultivarea este cheia

Clima, substratul, furajele, amplasarea și apa sunt toate importante. Este combinația perfectă în cultivarea plantelor de căpșuni care dezvoltă căpșunul perfect.


Amplasarea

Căpșunile pot fructifica surprinzător de bine cu ceva umbră – dar aroma nu se va dezvolta în aceeași măsură ca cele cultivate la soare. Soarele este cel care dezvoltă nivelurile de zahăr în fructe de pădure – așa că asigură-te că plantele tale primesc o mulțime, și o mulțime de ea. O poziție plină de soare este ideală și o amplasare destul de deschisă, astfel încât, pe măsură ce soarele se mișcă în jurul ei, încă ajunge la plantă. Asigurați-vă că plantele nu sunt cultivate prea aproape una de cealaltă și nici că există concurență imediată pentru lumină – și lumina soarelui – din partea plantelor și tufelor vecine.


Pamantul

Capsunile cultivate in pamant sunt mai dulci decat cele in jardiniere

Căpșunile au nevoie de un echilibru de nutrienți pentru a crește corect, dar potasiul este deosebit de important pentru a spori dulceața culturilor de fructe de pădure. Din acest motiv, dacă vrei cele mai gustoase și dulci căpșuni, selectează un îngrășământ echilibrat, cu mult potasiu.


Cu siguranță veți dori să vă hrăniți căpșunile pentru a ajuta plantele să dezvolte aroma; plantele înfometate, chiar dacă pot părea suficient de sănătoase, nu vor da fructe bine aromate. Alegerea îngrășământului aici este esențială – vrei unul cu mult potasiu, deoarece s-a dovedit că plantele hrănite cu un furaj bogat în potasiu dezvoltă mai mult zahăr și o aromă mai bună! Cenusa de lemn si gunoiul de pasare contin mult potasiu care ajuta capsunii sa fie dulci .

Daca vrei să începi să hrănești capsunii pentru aromă, se începe cum apar să se arate florile. Fructele se vor întări și vor fi deja prezente într-un stadiu foarte juvenil doar câteva zile mai târziu, așa că doriți să vă asigurați că planta preia deja acea hrană minunată bogată în potasiu chiar de la început, pe măsură ce fructele încep să se umfle. Aplicați din nou 2 săptămâni mai târziu și din nou 2 săptămâni după aceea. Același furaj poate fi aplicat și plantelor crescute în containere sau saci de cultură.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii