Excelent pentru ficat, rinichi, inimă și mai ales pentru plămâni: Acest ceai tratează problemele respiratorii - fenicul



 Feniculul este o plantă sălbatică, în primul rând o plantă erbacee.

Egiptenii au fost primii care au realizat cât de puternice sunt semințele de chimen negru și au făcut din ele un ulei medicinal.

Răsăriții spun că chimenul negru vindecă toate bolile, cu excepția morții. Chimenul conține uleiuri esențiale, diverși acizi grași și vitamina C.

Potrivit oamenilor de știință, chimenul negru poate elimina sau atenua cu succes 600 de boli și afecțiuni diferite. Îl poți trata folosind ulei, făcând ceai sau adăugând semințe de chimen în salate sau preparate.

Chimenul are proprietăți analgezice, antibacteriene, antiinflamatorii și antivirale. Datorită compoziției sale, reface cu succes ficatul, elimină toxinele, îmbunătățește funcția rinichilor, reglează tensiunea arterială și controlează colesterolul.

Coriandrul îmbunătățește pofta de mâncare, ușurează digestia, ameliorează balonarea și ajută la ameliorarea crampelor stomacale. S-a demonstrat că are un efect pozitiv asupra diabetului zaharat și scăderea zahărului din sânge.

De asemenea, are efecte pozitive asupra bolnavilor de cancer.

Datorită efectului său antioxidant puternic asupra imunității, este eficient în special pentru persoanele supuse chimioterapiei, deoarece accelerează recuperarea între tratamentele de chimioterapie și sporește efectul acestora.

Chimenul negru are, de asemenea, un efect puternic asupra refacerii țesutului pulmonar, curățarea tractului respirator și îmbunătățirea funcției pulmonare.


Ceaiul de chimion negru in lupta impotriva bronsitei si tusei

Se amesteca o lingura de chimion negru, o lingurita de musetel si o jumatate de lingurita de fenicul intr-o cana cu apa calduta. Se lasa sa stea 10 minute, se filtreaza, se adauga miere pentru a se indulci si se bea de cateva ori pe zi.


sirop de astm

Amesteca o lingura de chimion negru tocat, doi catei de usturoi tocati si doua linguri de miere. Luați o lingură mică de sirop în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de trei săptămâni.

Comentarii