Cand se planteaza gladiolele in gradina ?

 Gladiolele sunt flori magnifice care adaugă structură și eleganță grădinii. Cu texturi minunate, culori bogate și strălucitoare și forme neobișnuite, pot fi atât elegante, cât și izbitoare și pot lumina un chenar însorit vara. Gladiolele sunt, în multe privințe, ca laleaua de vară – fac flori tăiate fantastice și este ușor să le cultivi. Ca toți bulbii buni de grădină, dacă îi faceți să crească în pământ, vor înflori. 


Tipul de sol: Gladiolele au nevoie de sol bogat, dar bine drenat. Pe argila grea se adauga 2 cm de nisip sau nisip horticol la baza găurii.  



Aspect și poziție: O poziție adăpostită în plin soare este cea mai bună pentru gladiole.


când să plantezi gladiole

Îți poți începe gladiolele în ghivece în martie sau aprilie, dar asigură-te că îi poți pune undeva luminoase , dar fără îngheț. Gladiolele pot fi plantate direct în pământ în luna mai – dupa  ultimul îngheț așteptat, de obicei la începutul lunii mai, în funcție de locul în care locuiți.


plantarea cormilor de gladiole în grădină

Cormii pot fi plantați direct în grădină din mai până în iulie. Utilizați un jardinier pentru bulbi pentru a crea găuri de aproximativ 15 cm  adâncime. Gulerul găurii ajută la menținerea plantelor în poziție verticală. Dacă faceți grădinărit pe argilă grea, adăugați 2 cm de nisip sau nisip horticol în gaură. Plantați-vă cormul în gaură, umpleți-l cu pământ, apoi mulciți cu compost. Acest lucru va ajuta la hrănirea bulbilor și, de asemenea, va reține apa. 


Dacă ați cumpărat destul de mulți bulbii, nu-i plantați pe toți deodată. Plantați bulbii la fiecare două săptămâni, de la începutul mai până în iulie, pentru a da o succesiune de flori în timpul verii și toamnei.


Gladiolele vor avea nevoie de suport. Pentru a evita străpungerea cormilor, bastoanele sunt cel mai sigur înfipte înainte de a  planta bulbii .


Gladiolele vor înflori la trei luni după plantare.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos:

Comentarii