Cand se planteaza rosiile in solar neincalzit ?

 Serele sunt un tip de cultivare în mediu controlat. Posibilitatea de a controla mediul, temperaturile, umiditatea și chiar lumina, oferă multe beneficii evidente cultivării roșiilor într-o seră.


În sere cu temperatură controlată, puteți începe să plantati mai devreme și vă puteți bucura de recolte mai devreme, mai lungi și mai abundente.

Sere de bază, neîncălzite, pot oferi, de asemenea, o recoltă lungă și bogată. Îți vor prelungi recolta, deoarece temperaturile din timpul zilei vor fi mai calde în interiorul serei.

Riscul apariției manei roșiilor ( Phytophthora infestans ), una dintre cele mai frecvente probleme asociate cu cultivarea tomatelor poate fi redus prin cultivarea roșiilor în sere, dar nu eliminat în totalitate, deoarece sporii fungici pot intra în seră prin ferestre și uși. 


Dacă sera dvs. nu este încălzită, începeți plantele în interior in luna martie și mutați-le în solar in aprilie, după ultimul îngheț. Întărește-ți începuturile pentru a reduce șocul de transplant.


Alternativ, puteți să vă semănați semințele în seră după ultimul îngheț. Cu multă lumină solară și aer proaspăt, temperatura ideală pentru cultivarea roșiilor într-o seră este între 21 °C și 27 °C. Menținerea temperaturilor pe timp de noapte peste 10 °C este suficientă pentru creștere. Cu toate acestea, înflorirea și fructificarea sunt reduse și încetinite atunci când temperaturile sunt sub 15 °C și peste 32 °C. Menținerea temperaturilor optime va asigura o creștere viguroasă și o recoltă abundentă.

Puteti semana si planta si in luna Martie dar sub sticle de plastic, iar in timpul noptilor friguroase acoperiti cu o folie din plastic.

Plantarea roșiilor într-o seră

În timp ce sera este un instrument excelent pentru cultivare, există câteva puncte cheie de care trebuie să țineți cont atunci când plantați roșii într-o seră.


Cum să plantezi roșii:


Utilizați un sol bogat în nutrienți, bine drenat.

Plantați-vă tânăra plantă de roșii în sol suficient de adânc pentru a acoperi 2/3 din plantă, sau cel puțin până la al doilea set de frunze adevărate. Tăiați orice frunze care vor fi sub suprafața solului. Plantele de tomate vor încolți rădăcini de-a lungul tulpinii sub suprafața solului pentru a promova o creștere puternică și viguroasă.

Dacă plantați în ghivece sau paturi mici, umpleți recipientele până la un nivel de 2 până la 3 centimetri sub buza ghivecelor sau marginea patului. Acest lucru vă va asigura că niciunul din pământul dvs. nu se va vărsa la udare.

După plantare, udați suficient pentru a vă satura complet solul. După aceasta, lăsați solul să se usuce până la un punct în care suprafața este uscată, dar umiditatea poate fi încă simțită la 1 până la 2 centimetri adâncime în sol. De aici, stabilește-ți regimul de udare în funcție de nevoile plantelor.

Cu temperaturile menținute într-un interval mai optim, plantele pot crește mai repede și, prin urmare, vor consuma apă și substanțe nutritive mai repede. Așadar, urmăriți nivelul de umiditate al solului și căutați semne pe care vi le vor da plantele pentru a spune dacă vă hrăniți peste sau sub hrănire.


Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii