Cand se planteaza tuia ? Cum sa faci asta si care este perioada ideala



Arborele Thuja Green Giant a devenit unul dintre cei mai populari copaci pentru crearea unui ecran viu. Nu este de mirare: Green Giant este o plantă veșnic verde pe tot parcursul anului; este adaptabil la majoritatea tipurilor de sol; este tolerant la umbra usoara si la seceta moderata; si creste extrem de repede. Thuja arborvitae a fost numit arborele vieții în latină și a fost adus în America de Nord pentru a fi pus în Arboretul Național al Statelor Unite în 1967 din Danemarca.


Dacă solul dvs. este foarte compact, ar trebui să luați în considerare să lucrați înainte de a săpa orificiile individuale de plantare. Puteți planta în orice moment al anului, dar cel mai bun moment pentru plantarea unui copac nou este primăvara, înainte de a deveni prea cald, permițând totodată un întreg sezon de creștere înainte de iarnă pentru a stabili un sistem puternic de rădăcină.


Thuja verde nou plantat va avea nevoie de multă apă în primul sezon de creștere pentru a-și stabili rădăcini puternice.


Înainte de a începe, udați bine solul din ghiveciul de pepinieră, astfel încât rădăcinile uriașului verde să fie complet umezite. Așezați vasul pe o parte și glisați globul de rădăcină afară.


Dacă planta este blocată, puteți trage un cuțit cu lamă lungă în jurul marginii interioare pentru a o slăbi. Slăbiți ușor unele dintre rădăcini de-a lungul părților laterale și inferioare a masei de rădăcină și trageți-le spre exterior, astfel încât să nu înconjoare masa rădăcinii. Nu ar trebui să fie necesar să tăiați niciuna dintre rădăcini decât dacă acestea sunt înfășurate în jurul circumferinței ghiveciului. În acest caz, rădăcinile ofensatoare ar trebui scurtate, astfel încât atunci când sunt în pământ să crească în exterior și să nu continue să crească în cerc.


Săpați o groapă de două ori mai largă și puțin mai adâncă decât recipientul în care a ajuns Green Giant. Nu adăugați îngrășământ veșnic verde sau amendamente. Puneți niște pământ în mijlocul găurii, cu o înălțime de 3-6 inci și plasați centrul masei rădăcinii deasupra movilei, răspândind rădăcinile în toate direcțiile în jurul găurii.


Începeți să umpleți gaura. Umpleți până când partea superioară a masei de rădăcină este la același nivel în care era în ghiveciul original de pepinieră, niciodată mai jos. Poate fi necesar să trageți planta în sus pe măsură ce umpleți. Când gaura este umplută pe jumătate, înmuiați-o bine cu apă. Când apa s-a scurs, reajustați adâncimea tulpinii dacă este necesar și terminați de completat gaura. Loviți ușor suprafața solului din jurul globului rădăcină cu mâinile pentru a vă asigura că nu există pungi de aer lângă rădăcinile plantelor.


Comentarii