Cand se seamana cimbrul in gradina ?

 Există multe soiuri de cimbru, cu frunze de diferite arome, mirosuri și culori. La începutul verii, acești arbuști cu creștere joasă sunt acoperiți în grupuri de flori mici, roz, mov sau albe, bogate în nectar, oferind un festin pentru albine și alte insecte polenizatoare. Diferite soiuri pot fi cultivate împreună pentru a forma o colecție colorată. 


Cimbrul este un esențial atractiv pentru orice grădină de plante medicinale, unde se potrivește bine cu foarte multe legume, atrage polenizatori si insecte benefice, cu ierburile mediteraneene, cum ar fi lavandă , salvie și isop , cărora le plac condiții similare de creștere. De asemenea, face o margine atractivă și parfumată pentru paturile de legume însorite.


Cimbrul poate fi cultivat din semințe semănate în interior, afara in sol,  precum și din butași, sau poate fi cumpărat ca plante tinere și plante mai consacrate. Această plantă îi place un loc însorit cald și un sol ușor drenant. 



Semințele de cimbru sunt cel mai bine semănate primăvara, in luna Aprilie sau Mai la o temperatură de aproximativ 13°C. Ar trebui să germineze în câteva săptămâni, chiar 4 saptamani.


Alegeți un loc de plantare cald, însorit, cu sol ușor, bine drenat. Dacă solul tău este greu sau rămâne destul de umed, mai ales iarna, atunci plantează cimbru în recipiente sau în paturi înălțate , unde drenajul va fi mai bun. Spațiati plantele la 20-30 cm una de cealaltă, în funcție de soi.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii