Cand se seamana ridichile in gradina ?

 Ridichile sunt incredibil de ușor de cultivat, deoarece tolerează majoritatea tipurilor de sol și se recoltează rapid (de obicei în patru săptămâni). Sunt delicioase consumate crude, oferind o explozie de aromă salatelor. Există o mare varietate de soiuri de ridichi din care puteți alege, variind de la rădăcini aproape sferice roșii și albe, până la ridichi albe lungi și subțiri.


Pentru că ridichile sunt atât de repede de recoltat, nu semănați toate semințele dintr-o singură mișcare, ci la intervale săptămânale, pentru o cultură succesivă pe tot parcursul verii.


Ridichile se descurcă cel mai bine atunci când sunt cultivate în condiții mai răcoroase și sunt tolerante la vremea rece.


Semanati semințele de ridichi de la începutul lunii martie până la începutul lunii mai pentru o cultură de primăvară și din nou 1 august până la 1 septembrie pentru o cultură de toamnă.

Lăsați aproximativ 2-4 cm între semințe pe rând pentru soiurile mici. Pentru soiurile mai mari,  lăsați între plante între 8 și 12 cm.


Plantați sămânța de soiuri mai mici la mică adâncime,  la un cm adâncime. Plantați soiuri mai mari semanti mai adânc, până la 2 cm adâncime. Răsadurile vor apărea în zece zile.


Ploile abundente sau irigarea excesivă pot provoca formarea de cruste în sol, ceea ce poate slăbi răsărirea răsadurilor. Dacă suprafața solului are cruste, stropirea ușoară pentru a umezi și a înmuia crusta poate ajuta.


Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii